Haagbeuk Leivorm - Carpinus Betulus

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

*LEIVORM* De Haagbeuk - Carpinus Betulus is een vrij langzaam groeiende en dicht vertakkende boom. Verdraagt snoei goed, waardoor de haagbeuk zeer vaak wordt toegepast als vormboom. Het verschil met de gewone beuk is dat de haagbeuk zijn blad, weliswaar laat, in de winter verliest. Wel loopt de haagbeuk eerder uit als de gewone beuk. 

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€450.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Stamhoogte (cm) 200-250 cm
Hoogte 225 cm
Breedte (cm) 225-250
Bloeikleur Geelgroen
Bloemkleur Geelgroen
Bladkleur Heldergroen uitlopend en geelbruin verkleurend in de herfst.
Bloeitijd April/mei
Bladbehoud (winter) Blijft lang aan, valt diep in de winter af.
Vrucht Gevleugeld, klein bruingroen nootje
Wintergroen Nee
Standplaats Zon of schaduw
Grondsoort Alle grondsoorten
Bodemvochtigheid Van zeer droog tot natte grond.
Toepassingssuggesties Lanen, parken, groenstroken, tuinen, begraafplaatsen, landschappen, windsingels en terassen.
Planthoogte 15-20 meter (boomvorm)

Meer info

De Carpinus Betulus - Haagbeuk behoord tot de berkenfamilie (Betulaceae). Komt van oorsprong uit West-, Midden- en Zuid-Europa. Kan als boom vrij hoog groeien zo'n 20 meter maximaal en 12 tot 15 meter breed.

De haagbeuk heeft een brede eironde kroonvorm met een gesloten kroonstructuur en een kenmerkende diep gegroefde en gedraaide grijze bast. Het eironde ovale blad loopt heldergroen uit in het voorjaar en heeft een geelbruine herfstverkleuring. De bruin- groene gevleugelde kleine nootjes vormen zich in het najaar aan de boom. De haagbeuk kent in april-mei een onopvallende geelgroene bloeiperiode met hangende bloem katjes. Het wortelstelsel is oppervlakkig en matig vertakt. 

Stelt weinig eisen aan de bodem en aan de standplaats en groeit tevens goed op elk type grondsoort. Verder verdraagt de haagbeuk geen bestrating maar wel droogte, wind, luchtverontreiniging, hitte en kortstondige overstroming. 

Zeer breed toepasbaar en word gekweekt als hoogstam, beveerd, meerstammig en bosplantsoen. Als vormboom kom je de haagbeuk tegen in bijenkorf-,blok-,cilinder-,piramide-,kegel-,dak-,knot- en leivorm. Ook zeer goed toepasbaar als vormboom zonder stam als haagelement. Kortom een sterke gezonde boom welke weinig eisen stelt aan de omgeving en welke in zeer veel vormen te kweken is. De haagbeuk tref je veelal in parken, tuinen, groenstroken, tuinen, begraafplaatsen en landschappen.  

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

20 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!