Koningslinde Kubusvorm - Tilia vulgaris 'Pallida'

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

*KUBUSVORM*Tilia ×europaea Pallida- de koningslinde is een boom die erg oud kan worden en daardoor veel word aangeplant als herinneringsboom. Ook is de boom uitermate geschikt als laan, park en vormboom. De dak-, kubus-, en leilinde bieden een natuurlijke bescherming op hoogte tegen de zon en inkijk. De koningslinde bloeit rijkelijk in de zomer met frisgroen loof begeleid door geurende bloemen.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€1,335.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Stamhoogte (cm) 250
Hoogte 350-400 cm
Breedte (cm) 250-350
Leeftijd 25 jaar
Bloemkleur Lichtgeel
Bladkleur Groen uitlopend en verkleurend naar geeloranje in de herfst.
Bloeitijd Juni/juli
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht Onopvallende kleine grijze bessen.
Wintergroen Nee
Standplaats Zon of halfzon
Grondsoort Löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond.
Bodemvochtigheid Droog tot vochtig.
Toepassingssuggesties Straat, laan, plein, park, tuin, begraafplaats etc.
Planthoogte 20-30 meter

Meer info

De koningslinde is een culitvar van de krimlinde (Hollandse linde) en een loofboom die behoord tot de kaasjeskruidfamilie. De boom kent zijn oorsprong in noordwestelijk Europa. De boom word als traditie aangeplant tijdens koninklijke aangelegenheden. De eerste keer tijdens de kroning van koningin Wilhelmina in 1898 en de laatste keer in 2013 tijdens de kroning van toenmalig prins Willem-Alexander als koning. De koningslinde kan erg oud worden en een hoogte van 35 meter bereiken.

Er vormt zich nauwelijks wortelopslag rond de stam, en de stam groeit doorgaans recht omhoog. De onderste takken zijn licht gebogen en de hogere takken opstijgend.  Door middel van veel bladgroei, zorgt de linde ervoor dat de kubus snel dichtgroeit. Dit resulteert in een mooi e vormboom. De schors is dof grijs en glad. Pas later wordt deze ruw en ontstaan er ondiepe groeven. De bloemen van de boom bloeien geelachtig wit in juni. De lindebloesem heeft een aantrekkingskracht op bijen die er honing van maken.De vruchten zijn eivormig, donzig en geribd en kleiner dan 1 cm doorsnee. Alle linde cultivars hebben het alom bekende hartvormige lindeblad, en dat is ook bij deze linde het geval. In de herfst verkleurd de boom bescheiden geel.

De standplaats van de linde kan volle zon en half schaduw zijn. Verder verdraagt de linde verharding, is windbestendig en kan geplant worden in alle soorten grond. Bij langdurige droogte moet er extra water gegeven worden. Ook kan het soort gevoelig zijn voor bladvlekkenziekte. De boom is winterhard en bestand tegen temperaturen tot -30 °C.  Een levendige boom en een absolute aanwinst voor iedere tuin!

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!16 Andere producten in dezelfde categorie: