Meerstammige rode paardenkastanje - Aesculus carnea 'Briotii'

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

De rode paardenkastjanje - Aesculus Carnea 'Briotii' is een kastanjeboom met een late voorjaarsbloei in mei. De rode paardenkastanje, zoals de naam doet vermoeden, bloeit met bloedrode bloemen welke later roze kleuren. Vanwege de sierwaarde veel terug te vinden in tuinen en parken.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€3,250.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Vruchtdragend Groene bolster (doosvrucht)
Behoud het blad in de winter Nee
Lichtbehoefte Zonnige of half zonnige
Bodemvochtigheid Droog tot vochtig

Meer info

De rode paardenkastanje is een boom uit de zeepboomfamilie. Het is een ondersoort van de Aesculus carnea welke is ontstaan uit een kruising van een witte paardenkastanje - Aesculus hippocastanum en de rode pavia - Aesculus pavia. Kent een trage groei en kan uiteindelijk ongeveer 20 meter groot worden en 12-15 meter breed. 

Heeft een breed piramidale kroonvorm en een gesloten kroonstructuur. De bast is grijsbruin en licht gegroefd. Het handvormige grote blad loopt donkergroen uit en verkleurd naar geelbruin in de herfst. In mei staat de boom in bloei met donkerrode opstaande grote en ook geurende bloem pluimen. De vruchten zijn groene doosvruchten, maar de boom draagt deze zelden. Het diepgaande en sterk vertakte wortelstelsel bevat veel haarwortels. 

Staat bij voorkeur in de zon of half in de zon in een droge of vochtige standplaats en kan op elke grondsoort geplant worden. Verdraagt matige wind, matige bestrating en verdraagt luchtverontreiniging goed. Tevens een waard/voedsel boom voor bijen, vlinders, vogels en kleine zoogdieren. 

Wordt gekweekt als hoogstam en meerstammige boom. Als vormboom gevormd naar een dak-, lei- en kandelaber vorm. Toepasselijk in tuinen, lanen, pleinen, parken, groenstroken, begraafplaatsen etc. Vanwege zijn mooie rode voorjaarsbloei en verhoging van de biodiversiteit een aanwinst in iedere tuin!

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

 

4 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!