Leilinde - Tilia Vulgaris Pallida GROOT & UNIEK!

GBD-100113

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

*LEIVORM* De Tilia x europaea, de Hollandse linde is kenmerkend door zijn doorgaande rechte stam en schuin opgaande takken. Het blad is is lichtgroen en met een geel/groen achtige onderzijde en heeft een brede hartvormige bladvoet. De linde bloeit rijkelijk in juni en wordt door bijen en hommels bestoven. De boom is zeer toepasbaar als leiboom, in Nederland is het zelfs de meest bekende.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€19,750.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 8-10 meter
Breedte (cm) 6 meter
Stamomvang (cm) 160
Kluitdiameter (cm) 250
Leeftijd 150 jaar
Bloeikleur Gelig-wit
Bloemkleur Gelig-wit
Bladkleur Lichtgroen, onderzijde geelgroen
Bloeitijd Juni/juli
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht Rond tot ovaal, grijsbruin, viltig behaard
Wintergroen Nee
Standplaats Zon en halfschaduw
Grondsoort Alle typen grond
Bodemvochtigheid Niet te droge grond
Toepassingssuggesties Parken lanen en tuinen
Snoeien Najaar
Verzorging Bij langdurige droogte extra water geven. In geval van vormboom jaarlijks in vorm snoeien.

Meer info

De Tilia x vulgaris ‘Pallida’ komt uit de kaasjeskruidfamilie en komen zeer veervuldig voor in (noordelijk) Europa, Amerika en Azië. Het is een kruising tussen de winter- en zomerlinde. Het resultaat is een zeer bekende sier- en schaduwboom die veel in Nederland wordt aangeplant. De linde kan zeer oud worden, en een hoogte van 20 tot 35 meter bereiken.

Er vormt zich nauwelijks wortelopslag rond de stam, en de stam groeit doorgaans recht omhoog. De onderste takken zijn licht gebogen en de hogere takken opstijgend, dit resulteert in een hoge koepelvormige kroon. De schors is dofgrijs en glad. Pas later wordt deze ruw en onstaan er ondiepe groeven.  De bloemen van de boom bloeien geelachtig wit in juni. De vruchten zijn eivormig, donzig en geribd en kleiner dan 1 cm doorsnee.

De standplaats van de linde kan volle zon en half schaduw zijn. Verder verdraagt de linde verharding, is windbestendig en kan geplant worden in alle soorten grond. Bij langdurige droogte moet er extra water gegeven worden. Ook kan het soort gevoelig zijn voor bladvlekkenziekte. De boom is winterhard en bestand tegen temperaturen tot -30 °C.

De linde wordt veel geplant als herinneringsboom. Zo bood Staatsbosbeheer de Nederlandse gemeenten een ‘koningslinde’ aan ter gelegenheid van de geboorte van prinses Amalia. Ook was de linde boom, voordat de raffinage van suiker haar intrede deed, een belangrijke boom omdat de lindebloei veel honing produceert.

UNIEKE EXEMPLAREN! 150 JAAR OUD!

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plant locatie.

Wij geven her-groei GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

UNIEK & GROOT Exemplaar! Let op, wij adverteren met een prijs van inclusief de btw, maar exclusief transport. Dit is omdat het gaat om een grote volwassen boom, waar transport op maat gemaakt moet worden.  Bij interesse is een offerte op maat zo gemaakt. Ook voor het planten kunt u bij ons terecht, neem dan contact op om de mogelijkheden met ons door te bespreken!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

5 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!