Rode beuk leivorm - Fagus sylvatica 'Atropunicea'

GBD-100104

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

*LEIVORM*De rode beuk of bruine beuk - Fagus Sylvatica 'Purpurea' of Fagus sylvatica 'Atropunicea' is een cultivar van de gewone beuk. De rode beuk heeft een ovale kroonvorm en het blad loopt dieprood uit, verkleurend in het najaar naar intens bruinrood. Zeer bijzondere boom en vanwege het zacht behaarde jonge rode blad en de gladde bast van de stam ook wel 'Koningin van het Woud' genoemd.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€1,465.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 400-450 cm
Breedte (cm) 250-350
Stamomvang (cm) 50-60
Leeftijd 25 jaar
Bloemkleur Onopvallende kleine roodbruine katjes
Bladkleur Donkerrood uitlopend en verkleurend naar groenrood
Bloeitijd Mei
Bladbehoud (winter) Ja groot gedeelte, laat in de winter valt het af
Herfstkleur Geelbruin
Vrucht Kleine eetbare bruine nootjes in een gestekeld napje.
Wintergroen Nee
Standplaats Zon of halfzon
Grondsoort Löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond.
Bodemvochtigheid Droog tot vochtig
Toepassingssuggesties Terras, tuin, laan, park, groenstrook en begraafplaats.

Meer info

De rode beuk is een cultivar van de gewone beuk, welke afkomstig is uit grote delen van Midden-, West- en Noord-Europa en is een boom uit de napjesdragersfamilie (Fagaceae). Kan honderden jaren oud worden en kan wel tot 40 meter hoog groeien. 

Heeft een brede eironde kroonvorm met een gesloten kroonstructuur en een grijze gladde bast. Het blad loopt rood uit, om vervolgens naar groen te verkleuren in de zomer en naar intens bruinrood in de herfst. Kent een onopvallende bloeitijd in mei met kleine katjes. Draagt kleine bruine noot vruchtjes in een gestekeld napje in de herfst. Heeft een oppervlakkig fijn vertakt en uitgebreid wortelstelsel. 

Staat bij voorkeur in de zon/halzon op een droge of vochtige bodem. Groeit goed op löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond. Verdraagt vorst, matige wind en matige bestrating. Ook is de Rode beuk een waard/voedsel boom voor vogels, kleine zoogdieren en mensen. 

Wordt gekweekt als hoogstam, beveerde boom, meerstammige boom en bosplantsoen. In vele vormbomen op stam of zonder stam gevormd zoals het bijenkorf model, dak model, bol model, blok model, zuil model, haag model etc. Vanwege zijn diversiteit qua vormen en bijzondere verkleuringen gedurende het jaar een steeds populairdere boom voor in de tuin. 

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

 

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

5 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!