Japanse sierkers - Prunus serrulata 'Kanzan'

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

De Japanse sierkers - Prunus serrulata 'Kanzan' is een van de meest gebruikte sierkersen in Nederland. Deze boom wordt veel gebruikt als laan-, straat- en parkboom, maar is ook een perfecte boom voor in de tuin. Het is een kleine, matig groeiende boom. In de loop der jaren zullen de takken gaan doorhangen, waardoor de breedte zal toenemen.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€995.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 450-500 cm
Breedte (cm) 8-10 meter
Stamomvang (cm) 30-50
Bloemkleur Zuiver roze
Bladkleur Bronskleurig uitlopend, verkleurend naar groen en geeloranje in de herfst.
Bloeitijd April
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht Zwarte kers, draagt zelden vrucht
Wintergroen Nee
Standplaats Zonnige standplaats
Grondsoort Verdraagt geen natte bodem
Bodemvochtigheid Droog tot vochtig
Toepassingssuggesties Straten, lanen, pleinen, parken, groenstroken, bakken/containers, tuinen en begraafplaatsen.
Planthoogte 8-10 meter

Meer info

De Japanse sierkers -  Prunus serrulata 'Kanzan' is een ondersoort van de Japanse sierkers - Prunus serrulata. Van nature voorkomend in West-China, Korea en Japan. De 'Kanzan' is in 1913 ingevoerd in Engeland. De 'Kanzan' wordt zo'n 8-10 meter hoog en even breed. 

Heeft een brede vaas achtige kroonvorm met een halfopen kroonstructuur. De bast is bruin van kleur en licht gegroefd. Het blad loopt bronskleurig uit, verkleurend naar groen in de zomer en in de herfst naar prachtige typerende herfstkleuren geel en oranje. Tegelijkertijd met de blad ontkieming kent de 'kanzan' een prachtige voorjaarsbloei in april met roze goed gevulde geurende bloem trossen. In de herfst draagt de 'kanzan' nog wel eens vrucht, dit zijn kleine zwarte sierkersen, maar dit gebeurt zelden.

Staat bij voorkeur op een zonnige standplaats in een droge of vochtige bodem. Betere grondsoorten voor aanplant zijn löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond. Verdraagt vorst, dichte bestrating en matige wind.

Wordt gekweekt als hoogstam en meerstammige boom. Toepasselijk in straten, lanen, pleinen, parken, groenstroken, bakken/containers, tuinen en begraafplaatsen. Een kleurenfestijn van april tot oktober dankzij de mooie voorjaarsbloei en de bladverkleuringen gedurende het jaar door. De prunus 'kanzan' is een prachtige boom, geschikt voor iedere tuin!

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

4 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!