Zwarte walnoot - Juglans Nigra

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

De zwarte walnoot - Juglans Nigra is een kenmerkende boom ,met een donker gekleurde stam, welke zeer oud en hoog kan worden. De boom draagt eetbare vruchten in het najaar. Deze eetbare noten zijn moeilijk te kraken maar rijk aan olie. Het hout van de zwarte walnoot wordt gebruikt voor het maken van meubels.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€1,195.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 400 - 600 cm
Breedte (cm) 250-400
Stamomvang (cm) 40-60
Bloeikleur Heldergroen
Bloemkleur Lichtgroen
Bladkleur Heldergroen verkleurend naar geel in de herfst.
Bloeitijd Mei
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht Ronde groene steenvrucht, binnen in eetbare bruine noot
Wintergroen Nee
Standplaats Zonnig
Grondsoort Zavel, lichte klei, zand en lemige grond
Bodemvochtigheid Droog tot vochtig
Toepassingssuggesties Lanen, parken, groenstroken en landschappen.
Planthoogte 20-25 meter

Meer info

De zwarte walnoot - Juglans nigra is een boom uit de okkernootfamilie, en komt van nature uit het oosten van Noord-Amerika, de Noord-Amerikaanse staat Texas en in het zuidoosten van Canada. Kan uiteindelijk 20 tot 25 meter hoog worden en 15 tot 20 meter breed.

Heeft een breed ovale kroonvorm met een halfopen kroonstructuur. De bast is donkerbruin van kleur en gegroefd. Het ovale en grote blad loopt groen uit en verkleurd geel in de herfst. In mei staat de boom in bloei met groene hangende katjes. In het najaar vormen er zich ronde groene steenvruchten vruchten aan de boom, welke een bolster in zich dragen. Deze bolster is eerst geelgroen van kleur, later verkleurend naar donkerbruin. In deze bolster zit de eetbare noot welke in de Verenigde staten gebruikt wordt in bakkerijen en bij het berijden van spijzen. 

Staat bij voorkeur op een zonnige standplaats in een droge of vochtige bodem en het liefste in een zavel, lichte klei, zand of lemige grond. Matig bestand tegen strenge vorst, harde wind en dichte bestrating maar goed bestand tegen luchtverontreiniging, hitte en droogte. Tevens is de zwarte walnoot een waard/voedsel boom voor kleine zoogdieren en mensen.

Wordt gekweekt als hoogstam, halfstam of meerstammige boom. Toepasselijk in lanen, parken, tuinen, groenstroken en landschappen. Een mooie walnotenboom uit met name het Oosten van de Verenigde Staten, welke goed is aangeslagen op de Nederlandse bodem. Zoekt u een karakteristieke walnotenboom voor in de tuin? Dan is de zwarte walnoot een absolute aanrader!

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

6 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!