Prieelberk - Betula pendula 'Youngii'

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

De Prieelberk - Betula pendula ‘Youngii’ is een treurvorm en veredeld op 2,5 meter. Vanaf deze entplaats vormen zich horizontaal groeiende takken. Deze takken hangen sierlijk af waardoor een parasolvorm ontstaat. Opvallende kernmerken zijn de witte afbladderende bast en de mooie gele herfstkleur. 

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€1,995.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 400 - 600 cm
Stamomvang (cm) 35-40
Bloeikleur Geelgroen
Bloemkleur Geelgroen
Bladkleur Frisgroen uitlopend en verkleurend naar fel geel in de herfst.
Bloeitijd April
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht Hangende vruchtkatjes
Wintergroen Nee
Standplaats Zonnig
Grondsoort Löss, zavel, veen, lichte klei, zand en lemige grond.
Bodemvochtigheid Droog tot vochtig
Toepassingssuggesties Parken, tuinen, begraafplaatsen en landschappen.
Planthoogte 4 tot 6 meter

Meer info

De Prieelberk - Betula pendula 'Youngii' behoord tot de berkenfamilie en is een ondersoort van de ruwe berk - betula pendula. Van nature komt de ruwe berk voor in de Benelux. De prieelberk kent zijn oorsprong in Engeland omstreeks 1870. De prieelberk kan ongeveer 6 meter hoog worden en 6-8 meter breed. 

Heeft een halfopen kroonstructuur en een breed treurende kroonvorm. De witte bast is afbladderend en op latere leeftijd gegroefd. Het eironde en dubbel gezaagde blad loopt groen uit en heeft en fel gele herfstverkleuring. In mei staat de boom in bloei met geelgroene hangende katjes. Vrucht draagt de 'youngii' zelden, dit zijn hangende vruchtkatjes van ongeveer 3 centimeter. Het wortelstelsel is oppervlakkig en sterk vertakt met veel haarwortels. 

Staat bij voorkeur op een zonnige standplaats in een droge of vochtige bodem en het liefst op een löss, zavel, veen, lichte klei, zand of lemige grond. Verdraagt vorst, wind en droogte maar bestrating wat minder goed. Ook een waard/voedsel boom voor bijen en vlinders. 

Wordt gekweekt als hoogstam of halfstam. Toepasselijk in parken, begraafplaatsen, tuinen en landschappen. Kortom is het een boom met een sierlijke treurvorm, kenmerkende bast en mooie gele herfstverkleuring. 

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

3 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!