Walnoot - Juglans regia

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

De Walnoot of Okkernoot - Juglans regia is een groot groeiende boom welke al eeuwen wordt aangeplant vanwege de economische waarde. Dat zijn namelijk de eetbare noten en notenhout is een makkelijk te bewerken houtsoort, dus vaak gebruikt in onder andere meubels. Na ongeveer 10 jaar gaat de boom vrucht dragen. Walnoten kunnen honderden jaren oud worden.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€495.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 400 - 600 cm
Stamomvang (cm) 25-50
Bloeikleur Geelgroen
Bloemkleur Geelgroen
Bladkleur Bronskleurig uitlopend, verkleurend naar groen en geelbruin in de herfst.
Bloeitijd April/mei
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht Groenen steenvrucht, binnen in een eetbare bruine walnoot.
Wintergroen Nee
Standplaats Zonnig
Grondsoort Löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond.
Bodemvochtigheid Droog tot vochtig
Toepassingssuggesties Parken, groenstroken, tuinen en landschappen.
Planthoogte 20-30 meter

Meer info

De walnoot - Juglans regia is een boom uit de okkernootfamilie en komt van nature uit de regio Centraal-Azië van Oost-Turkije tot West-China. Het verspreiden van de boom richting Europa gebeurde in twee stappen. Eerst bracht Alexander de grote de walnoot mee naar het huidige Griekenland en de romeinen verspreidden de boom een paar honderd jaar later in het Middellandse Zeegebied en West-Europa. De Walnoot groeit traag maar kan een uiteindelijke hoogte van 30 meter en een breedte van 20-30 meter bereiken.

Heeft een afgeplatte ronde kroonvorm en een halfopen kroonstructuur. De lichtgrijze bast is eerst glad, later ruw en diep gegroefd. Het ovale, grote en leerachtige blad loopt bronskleurig uit, verkleurend naar groen en in de herfst naar geelbruin. In april tot mei staat de boom in bloei met geelgroene hangende katjes. Na een jaar of 10 begint de boom vrucht te dragen, dit zijn groene steenvruchten met binnen in een eetbare bruine noot. Het diepgaande wortelstelsel vormt zich met fijne penwortels.

Staat bij voorkeur op een zonnige standplaats in een droge of vochtige bodem. Qua grondsoort het liefst löss, zavel, lichte klei, zand of lemige grond. Verdraagt droogte, luchtverontreiniging en wind. Verdraagt bestrating wat minder. De walnoot is een waard/voedsel boom voor vogels, kleine zoogdieren en mensen.

Wordt gekweekt als hoogstam, halfstam en meerstammige boom. Tevens zijn er vormbomen zoals het vaasmodel en meerstammige parasol model. Toepasbaar in parken, groenstroken, tuinen en landschappen.

Wist je dat? Mannelijke en vrouwelijke bloemen aan dezelfde boom voorkomen? Hierdoor kan deze walnoot zichzelf bevruchten. Toch is het raadzaam meerdere rassen te planten, omdat de het kan voorkomen dat de mannelijke bloemen eerder bloeien dan de vrouwelijke, waardoor dit het vrucht zetten kan gaan beletten of verminderen.

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!