Knotwilg - Salix alba GROOT & UNIEK

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

De wilg - Salix Alba, is een veel geziene boom in Nederland en Vlaanderen, en uiteraard is de knotwilg de meest bekende. Door de wilg op 2 meter stam af te zagen ontstaat deze bijzondere boom. De knotwilg groeit op vochtige plaatsen en kan tijdelijk onder water staan.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€2,645.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 210 cm
Breedte (cm) 300-400
Stamomvang (cm) 50-140
Leeftijd 15-40 jaar
Bloeikleur Heldergroen
Bloemkleur Geel
Bladkleur Grijs, in de herfst verkleurend naar lichtgeel.
Bloeitijd April/mei
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht In juni vrijkomende zaadpluizen.
Wintergroen Nee
Standplaats In de zon.
Grondsoort Löss, zavel, zware klei, lichte klei, zand en lemige grond.
Bodemvochtigheid Van vochtig tot zeer nat.
Toepassingssuggesties Parken, groenstroken, tuinen, landschappen etc.
Planthoogte 20-25 meter

Meer info

De wilg- Salix Alba is afkomstig uit de wilgenfamilie (Salicaceae) en komt van nature voor in de Benelux. Groeit zeer snel en kan een hoogte van 25 meter en een breedte van 15 meter bereiken. Als geknot model wordt de stam met name dikker gedurende de jaren.

Heeft een open kroonstructuur en een ovale of eironde kroonvorm. De bast is geel/bruin van kleur en gegroefd. Het smalle, lichtbehaarde, gezaagde en grijze blad verkleurd lichtgeel in de herfst. De bloeitijd is in mei met opvallende gele katjes. In juni vormen zich de vruchten in de vorm van grijs/witte vrijkomende zaadpluizen. Het wortelstelsel is oppervlakkig met veel haarwortels. 

Staat bij voorkeur in de zon en in een vochtige tot zeer natte bodem. Groeit het beste op löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond. Verdraagt droogte, (zee)wind, luchtverontreiniging en kortstondige overstroming. Bestrating verdraagt de wilg niet. Tevens een waard/voedsel boom voor bijen, vlinders, vogels en uilen. 

De meest bekende wilg is de knotwilg, en deze tref je veelal aan in polders en langs sloten, plassen, meren etc. Deze bijzondere boomvormen zorgen voor één van de meest karakteristieke onderdelen van het Nederlandse landschap. Uiteraard is het ook een prachtige boom voor in de tuin, welke ook zeker een toegevoegde waarde heeft voor de biodiversiteit!

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plant locatie.

Wij geven her-groei GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

UNIEK & GROOT Exemplaar! Let op, wij adverteren met een prijs van inclusief de btw, maar exclusief transport. Dit omdat het gaat om een grote volwassen boom, waar transport op maat gemaakt moet worden.  Bij interesse is een offerte op maat zo gemaakt. Ook voor het planten kunt u bij ons terecht, neem dan contact op om de mogelijkheden met ons door te bespreken!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!