Oostenrijkse den hoogstam - Pinus nigra 'Nigra'

GBD-100146

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

Oostenrijkse den - Pinus nigra 'Nigra' is een conifeer met een onregelmatige en gespreide kroon. In zijn jeugd groeit de den nog piramidaal, op latere leeftijd rond wordend. Verdraagt vorm snoei goed, dus ook toepasbaar voor kleinere plaatsen.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€2,525.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 7-12 meter
Breedte (cm) 300-400
Stamomvang (cm) 50-60
Bloeikleur Groen
Bloemkleur Bruin
Bladkleur Donkergroene naalden
Bloeitijd Mei
Bladbehoud (winter) Ja
Vrucht Grijsbruine kegelvrucht
Wintergroen Ja
Standplaats Zonnige
Grondsoort Löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond.
Bodemvochtigheid Droog en vochtig
Toepassingssuggesties Pleinen, parken, groenstroken, tuinen en kustgebieden.
Planthoogte 20-25 meter

Meer info

De Oostenrijkse den - Pinus nigra 'Nigra' is een boom uit de dennenfamilie (Pinaceae). Komt van nature voor in Oostenrijk, Midden-Italië, de Balkan en Anatolië. Kan zo'n 20-25 meter hoog worden en 6-12 meter breed.

Heeft een piramidale kroonvorm en een halfopen kroonstructuur. De bast is grijszwart, afbladderend en gegroefd. Het blad (naalden) hebben een donkergroene kleur. De naalden blijven het gehele jaar door aan de boom hangen. In mei bloeit de boom onopvallend met bruine trossen bloemen. De vrucht vormt zich in het najaar, dit is een grijsbruine kegel. 

Staat bij voorkeur in de zon, in een droge of vochtige bodem. Qua grondsoort prefereert de den een löss, zavel, lichte klei, zand of lemige grond. Verdraagt strooizout, droogte, luchtverontreiniging, (zee)wind en vorst. Tevens een waard/voedsel boom voor vogels, uilen en kleine zoogdieren. 

Wordt gekweekt als hoogstam, beveerde boom en meerstam. Als vormboom als blok, meerstammige parasol en bonsai. Toepasselijk in straten, parken, groenstroken, pleinen, tuinen en kustgebieden. Ook wordt de Oostenrijkse den veel in kalkrijke duinen geplant om het zand vast te houden. 

Vanwege de geringe bodemeisen groeit de boom goed op veel soorten grond en dus in veel tuinen toepasbaar. Het is bovenal een hele sterke boom die ook in stedelijke gebieden kan groeien en resistent is tegen luchtvervuiling. 

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie: