Perzisch ijzerhout Struik - Parrotia Persica

GBD-100138

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

De Parrotia Persica - Perzisch ijzerhout is meestal een van de grond af aan vertakte struik die kan uitgroeien tot een middelgrote boom. Vanwege zijn opvallende rode (vroege) bloeiperiode, en bijzondere bladverkleuringen in de herfst (geeloranje, oranjerood, rood, roodviolet of violet) is het een geliefde boom met een hoge sierwaarde. 

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€2,695.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 6-8 meter
Breedte (cm) 400-450
Kluitdiameter (cm) 120
Bloemkleur Kleine rode bloemhoofdjes
Bladkleur Groen uitlopend, tinten oranje en rood in de herfst.
Bloeitijd Februari/maart
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht Gehoornde bruine doosvrucht
Wintergroen Nee
Standplaats Zon of half zon.
Grondsoort Alle typen grond.
Bodemvochtigheid Droog tot vochtig
Toepassingssuggesties Parken, tuinen, groenstroken, parkeerplaatsen, bak/container etc.
Planthoogte 6-10 meter

Meer info

De parrotia persica is een boom die behoort tot de familie Hamamelidaceae en kent zijn oorsprong in Noord-Iran en Zuid-Rusland. Kan een uiteindelijke hoogte van 6-10 meter bereiken en kan 8-10 meter breed worden.

Heeft een afgeplatte ronde kroonvorm en een gesloten kroonstructuur. De bast is geelgroen/grijs en afbladderend op latere leeftijd, wat bijzonder decoratief is. In februari-maart staat de boom in bloei met kleine enkelvoudige rode bloem hoofdjes. Het omgekeerd eironde leerachtige en glanzende blad loopt groen uit en verkleurd in de herfst naar verschillende tinten oranje en rood. De vruchten in het najaar zijn onopvallende bruine doosvruchten. Het wortelstelsel is oppervlakkig en fijn vertakt.

Staat bij voorkeur in de zon of half in de zon en op een droge of vochtige bodem. Qua grondsoort weinig eisen, doet het namelijk goed op alle soorten grond. Verdraagt wind, strooizout, droogte, luchtverontreiniging en hitte. Bestrating wordt minder verdragen. 

Wordt gekweekt als hoogstam, halfstam, beveerde boom en meerstammige boom. Als vormboom in vele vormen gekweekt te denken aan de bijenkorf, blok, cilinder, piramide, dak, lei etc. Ook toepasselijk als haagelement. Toepasselijk in parken, groenstroken, bakken/containers, tuinen en parkeerplaatsen. Vanwege zijn decoratieve bast en bijzondere kleuren van bloem en blad van februari tot december kleur leven in uw tuin!

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie: