Japanse magnolia Struikvorm - Magnolia Kobus

GBD-100137

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

De Japanse magnolia of Japanse beverboom - Magnolia Kobus is een middelgrote boom die groeit met een aanvankelijke piramidale kroonvorm maar op latere leeftijd breed en eirond. Kenmerkend is de rijke witte voorjaarsbloei en ook de mooie gele bladverkleuring in de herfst. 

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€1,620.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 350-400 cm
Breedte (cm) 120
Stamomvang (cm) 25-30
Leeftijd 15 jaar
Bloemkleur Wit
Bladkleur Groen uitlopend verkleurend naar geelbruin in de herfst.
Bloeitijd April/mei
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht Grote rode trosvrucht
Wintergroen Nee
Standplaats Zonnig
Grondsoort Löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond.
Bodemvochtigheid Vochtig
Toepassingssuggesties Straten, lanen, pleinen, parkeerplaatsen, parken, groenstroken, bakken/containers etc.
Planthoogte 8-10 meter

Meer info

De Japanse Magnolia is een ondersoort van de Magnolia, een boom uit de familie van de Magnoliaceae en komt van nature voor in Japan en Korea. De Magnolia kobus werd in 1892 vanuit Japan in Engeland ingevoerd. Kan een uiteindelijke hoogte van 10 meter bereiken en 6-8 meter breed. 

Heeft een aanvankelijke piramidale vormige kroonvorm maar op latere leeftijd meer breed eirond met een halfopen kroonstructuur. De bast is grijs en glad. Het omgekeerd eironde glanzende blad loopt groen uit en verkleurd geelbruin in de herfst. In april tot mei staat de boom in bloei met tulpvormige witte en ook opvallende grote bloemen welke ook sterk geuren. In het najaar volgen de grote opvallende rode trosvruchten. Het wortelstelsel bestaat uit diepgaande en oppervlakkige vlezige wortels. 

Staat bij voorkeur op een zonnige standplaats en in een vochtige bodem. Qua grondsoorten het liefst löss, zavel, lichte klei, zand of lemige grond. Verdraagt strooizout, kortstondige overstroming, wind, vorst en dichte bestrating. 

Word gekweekt als hoogstam, meerstam en beveerde boom. Toepasselijk in straten, lanen, pleinen, parkeerplaatsen, parken, groenstroken, bakken/containers, tuinen en begraafplaatsen. Vanwege de uitbundige witte voorjaarsbloei, bladverkleuringen gedurende het jaar en de sierlijke rode vruchten in het najaar een echte blikvanger. ! Stelt weinig eisen aan de omgeving en wordt niet al te groot, dus een absolute tuin topper!

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

18 Andere producten in dezelfde categorie: