Groene trompetboom Struikvorm - Catalpa Bignonioides

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

De groene trompetboom - Catalpa Bignonioides is een struikvormige boom met een korte stam en een brede kroon. Een van de kenmerken is het blad wat laat in het voorjaar  uitloopt en wat ook vroeg in het najaar afvalt. De boom bloeit in juni en juli en draagt vrucht in september en oktober.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€1,495.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 600-700 cm
Breedte (cm) 500-600
Stamomvang (cm) 80-90
Leeftijd 30-40 jaar
Bloemkleur Wit en roodviolet
Bladkleur Groen uitlopend verkleurend naar geel in de herfst.
Bloeitijd Juni/juli
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht Bruin/groene opvallende en grote peulvrucht
Wintergroen Nee
Standplaats In de zon
Grondsoort Löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond.
Bodemvochtigheid Vochtige bodem
Toepassingssuggesties Lanen, parken, pleinen, groenstroken, tuinen en begraafplaatsen.
Planthoogte 12-15 meter

Meer info

De groene trompetboom - Catalpa Bignonioides is een boom uit de trompetboomfamilie (Bignoniaceae). Het is een bladverliezende boom die oorspronkelijk afkomstig is uit het zuidoosten van de Verenigde Staten. In België en Nederland veelal voorkomend als sierboom. Het is een boom die 10-15 m hoog wordt en 12-18 meter breed.

Heeft een afgeplatte ronde kroon met een gesloten kroonstructuur. De afbladderende gruisbruine bast is gegroefd. Het groene grote hartvormige blad loopt laat in het voorjaar uit (april/mei), en verkleurd geel in de herfst, waarna het kort daarna af begint te vallen. In juni en juli staat de boom in bloei met wit en roodviolet kleurige grote opvallende en opstaande pluim bloemen welke trompetvormig zijn en zwak geuren. Eind september en oktober wanneer het blad van de boom begint te vallen vormen er vruchten aan de boom. Deze grote opvallende peul vruchten zijn bruin/groen van kleur, en blijven de hele winter en een gedeelte van het voorjaar aan de boom hangen. Het oppervlakkige wortelstelsel wortelt zich met vlezige wortels.

Staat bij voorkeur in de zon, in een vochtige bodem. Qua grondsoort: löss, zavel, lichte klei, zand of lemige grond. Verdraagt wind, luchtverontreiniging, vorst, kortstondige overstroming en dichte bestrating. Het is tevens een drachtboom voor bijen en een waardboom voor vlinders. 

Wordt gekweekt als hoogstam, meerstammig of struikvorm. Toepasselijk in lanen, parken, groenstroken, tuinen, pleinen en begraafplaatsen. Vanwege de geringe bodemeisen en de sterke eigenschappen waardoor de boom tegen veel bestand is, wordt hij veelal aangeplant in stedelijke gebieden waar de boom het prima doet. Ook trekt de boom bijen aan, waardoor het de biodiversiteit in een gebied verhoogt. Deze boom is geschikt voor de grotere tuinen, omdat de boom zeer breed uit kan groeien.

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie: