Koningslinde Dakvorm - Tilia ×europaea 'Pallida'

GBD-100131

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

*DAKVORM*Tilia ×europaea Pallida- de koningslinde is een boom die erg oud kan worden en daardoor veel word aangeplant als herinneringsboom. Ook is de boom uitermate geschikt als laan, park en vormboom. De dak- en leilinde bieden een natuurlijke bescherming op hoogte tegen de zon en inkijk. De koningslinde bloeit rijkelijk in de zomer met frisgroen loof begeleid door geurende bloemen.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€1,197.50

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Stamhoogte (cm) 250
Breedte (cm) 225-250
Stamomvang (cm) 40-50
Kluitdiameter (cm) 120
Leeftijd 25 jaar
Bloeikleur Gelig-wit
Bloemkleur Gelig-wit
Bladkleur Lichtgroen
Bloeitijd Juni/juli
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht Rond tot ovaal, grijsbruin
Wintergroen Nee
Standplaats Zon en halfzon (halfschaduw)
Grondsoort Alle grondsoorten
Bodemvochtigheid Kan goed tegen een vochtige standplaats, slecht tegen een droge bodem.
Toepassingssuggesties Laan, park en tuin/terras boom.
Planthoogte 25 tot 30 meter
Snoeien 1 keer per jaar terug in vorm snoeien (rechtopgaande takken snoeien).
Verzorging Extra water geven in zeer droge periodes.

Meer info

De koningslinde is een culitvar van de krimlinde (Hollandse linde) en een loofboom die behoord tot de kaasjeskruidfamilie. De boom kent zijn oorsprong in noordwestelijk Europa. De boom word als traditie aangeplant tijdens koninklijke aangelegenheden. De eerste keer tijdens de kroning van koningin Wilhelmina in 1898 en de laatste keer in 2013 tijdens de kroning van toenmalig prins Willem-Alexander als koning. De koningslinde kan erg oud worden en een hoogte van 35 meter bereiken.

Er vormt zich nauwelijks wortelopslag rond de stam, en de stam groeit doorgaans recht omhoog. De onderste takken zijn licht gebogen en de hogere takken opstijgend.  Door middel van veel bladgroei, zorgt de linde ervoor dat het dak snel dichtgroeit. Dit resulteert in een mooi egaal dak die voor veel schaduw zorgt. De schors is dof grijs en glad. Pas later wordt deze ruw en ontstaan er ondiepe groeven. De bloemen van de boom bloeien geelachtig wit in juni. De lindebloesem heeft een aantrekkingskracht op bijen die er honing van maken. De vruchten zijn eivormig, donzig en geribd en kleiner dan 1 cm doorsnee. Alle linde cultivars hebben het alom bekende hartvormige lindeblad, en dat is ook bij deze linde het geval. In de herfst verkleurd de boom bescheiden geel.

De standplaats van de linde kan volle zon en half schaduw zijn. Verder verdraagt de linde verharding, is windbestendig en kan geplant worden in alle soorten grond. Bij langdurige droogte moet er extra water gegeven worden. Ook kan het soort gevoelig zijn voor bladvlekkenziekte. De boom is winterhard en bestand tegen temperaturen tot -30 °C.  Een levendige boom en een absolute aanwinst voor iedere tuin!

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord! 

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!