Moeraseik Dakvorm - Quercus palustris

GBD-100130

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

*DAKVORM*De Moeraseik - Quercus Palustris is een breed piramidaal groeiende eik. In Nederland veel toegepast als straat-, laan-, en plantsoen boom binnen de bebouwde kom. De moeraseik is een matige snelle groeier, en kan in Nederland zo'n 20 meter hoog worden. De bladeren hebben een mooie en opvallend dieprode herfstkleur. Op ongeveer vijftienjarige leeftijd gaat de boom eikels dragen.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€1,400.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Stamhoogte (cm) 300
Breedte (cm) 250-350
Stamomvang (cm) 40-50
Kluitdiameter (cm) 120
Bloemkleur Groengeel (katjes)
Bladkleur Heldergroen uitlopend, verkleurend naar rood in de herfst
Bloeitijd Mei
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht Goudkleurige hangende katjes
Wintergroen Nee
Standplaats Zonnige
Grondsoort Alle grondsoorten
Bodemvochtigheid Vochtige bodemn
Toepassingssuggesties Terassen, tuinen, pleinen etc.

Meer info

De moeras eik - Quercus palustris is een eenhuizige boom uit de napjesdragersfamilie (Fagaceae). De plant komt van nature voor in de rivierdalen in het noordoosten van de Verenigde Staten en bereikt daar een hoogte van 25 meter. De boom wordt sinds het einde van de achttiende eeuw in Europa aangeplant.

Groeit met een breed piramidale en halfopen kroonstructuur. De bast is licht gegroefd, gestreept en grijsbruin van kleur. Het eironde en gelobde blad loopt heldergroen uit, verkleurd naar groen en heeft een dieprode herfstverkleuring. In mei staat de boom in bloei met hangende goudgele katjes. Het wortelstelsel vormt zich uitgebreid en oppervlakkig. Vanaf ongeveer het vijftiende levensjaar gaat de boom vrucht dragen, in de vorm van bruine eikels. Deze vormen zich in het najaar aan de boom. 

De moeraseik staat bij voorkeur op een zonnige standplaats in een vochtige bodem. Qua grondsoort weinig eisen, groeit namelijk goed op alle grondsoorten.  Verdraagt wind, strooizout, droogte, luchtverontreiniging, hitte en kortstondige overstroming. Verdraagt verharding niet goed. Is tevens een waard/voedsel boom voor bijen, vlinders, vogels en kleine zoogdieren.

Wordt gekweekt als hoogstam, beveerde en meerstammige boom. Als vormboom veelal gekweekt met een blok, dak, lei en leischerm. De moeras eik wordt toegepast in straten, lanen, pleinen, parkeerplaatsen, parken, groenstroken, tuinen, begraafplaatsen etc. Vanwege zijn mooie voorjaarsbloei, bijzondere herfstverkleuring en als waard/voedsel boom voor dieren is het een boom met een hoge sierwaarde en een boom die bijdraagt aan de biodiversiteit. Een absolute aanwinst voor iedere tuin!

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord! 

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!