Sierpeer meerstammig - Pyrus calleryana 'Chanticleer'

GBD-100126

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

De sierpeer 'Chanticleer' is een van de populairste sierperen vanwege zijn prachtige uiterlijk en ongevoeligheid voor de ziekte ‘perenvuur’. De pyrus calleryana ‘Chanticleer’ is een bijzonder mooie kweekvorm. Deze sierpeer bloeit overvloedig met zuiverwitte bloemen. De herfstkleur is rood tot geeloranje.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€1,395.00

inclusief BTW

€1,395.00

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 350-400 cm
Breedte (cm) 300-400
Stamomvang (cm) 35-40
Kluitdiameter (cm) 100
Leeftijd 20 jaar
Bloemkleur Wit
Bladkleur Groen uitlopend verkleurend in de herfst naar roodviolet.
Bloeitijd April/mei
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht Kleine bruine steenvrucht
Wintergroen Nee
Standplaats Zonnige standplaats
Grondsoort Löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond.
Bodemvochtigheid Droog tot vochtig
Toepassingssuggesties Straten, lanen, parken, pleinen, tuinen, groenstroken, kustgebieden, begraafplaatsen etc.
Planthoogte 5-8 meter

Meer info

De 'chanticleer' is een ondersoort van de Pyrus calleryana welke tot de rozenfamilie behoord. De ondersoort 'chanticleer' kent zijn oorsprong in de VS waar hij in 1956 gevonden is. De 'chanticleer' kan zo'n 8-12 meter hoog worden en 4-6 meter breed.

Heeft een piramidale kroonvorm en een gesloten kroonstructuur. De grijsbruine bast is eerst glad maar wordt naarmate de jaren steeds ruwer. Het eironde en glanzende blad loopt groen uit en heeft een zeer spectaculaire rood violet achtige herfstverkleuring! In april en mei staat de boom in bloei met kleine enkelvoudige trossen witte bloemen. De boom draagt zelden vrucht, dit zijn kleine bruine steenvruchten. Het uitgebreide wortelstelsel is diepgaand.

Staat bij voorkeur in de zon in een droge of vochtige bodem en in een löss, zavel, lichte klei, zand of lemige grond. Verdraagt droogte, luchtverontreiniging, hitte, (zee)wind en dicht bestrating. Tevens een waard/voedsel boom voor bijen en vogels. 

Gekweekt als hoogstam en meerstammige boom. In vele vormen wordt de 'chanticleer' gevormd, te denken aan bijenkorf model, blok model, dak model, lei model etc. Toepasbaar in straten, lanen, pleinen, tuinen, parkeerplaatsen, parken, groenstroken, bakken/containers, kustgebieden en begraafplaatsen. Vanwege de geringe bodemeisen en zijn prachtige verkleuringen van het blad en uiteraard de mooie bloesem, maakt het tot een makkelijke boom met een hoge sierwaarde. Ook trekt de boom bijen en vogels aan, wat de biodiversiteit doet vermeerderen!

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

12 Andere producten in dezelfde categorie: