Watercipres - Metasequoia glyptostroboides

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

De Watercipres of Chinese mammoetboom - Metasequoia glyptostroboides is een bladverliezende naaldboom afkomstig uit de cipresfamilie. Kent een sterke, piramidale groei. Kenmerkend zijn de afschilferende bast en de spectaculaire bronsbruine tot oranjebruine herfstkleuren.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€795.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 13-16 meter
Breedte (cm) 250-300
Stamomvang (cm) 40-90 cm
Kluitdiameter (cm) 200
Leeftijd 15 tot 35 jaar
Bloeikleur Frisgroen
Bloemkleur geelgroen
Bladkleur Frisgroen uitlopend, verkleurend naar oranje/bruin in de herfst
Bloeitijd Mei
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht eivormige tot kogelronde roodbruine kegels
Wintergroen Nee
Standplaats zon of halfzon
Grondsoort Löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond
Bodemvochtigheid Vochtig tot zeer natte bodem
Toepassingssuggesties lanen, brede straten, parken, pleinen en grote tuinen
Planthoogte 20 tot 30 meter

Meer info

De watercipres - Metasequoia glyptostroboides is een naaldboom uit de cipresfamilie (Cupressaceae). Was tot voor de laatste ijstijd vrij algemeen aanwezig in Oost-Azië. Nu alleen nog in het wild te vinden in Centraal-China in een gesloten vallei. Tot 1941 werd er gedacht dat deze boom uitgestorven was, maar herontdekt door een houtvester in deze vallei. Vanaf 1960 werd de watercipres door kwekers massaal vermeerderd. Kan een uiteindelijke hoogte van zo'n 25 meter bereiken met een breedte van 5 tot 10 meter.

Heeft een smal piramidale en open kroonstructuur. De roodbruine afbladderende bast is op latere leeftijd diep gegroefd. Het blad (naalden/schubben) loopt heldergroen uit en heeft een spectaculaire oranje/bruine herfstverkleuring. Staat in mei in bloei met geelgroene opvallende hangende aren. Draagt roodbruine kegelvruchten in het najaar. In de winter verliest de boom zijn naalden.

Staat bij voorkeur op een zonnige of half zonnige standplaats in een vochtig tot zeer natte bodem. Qua grondsoort het liefst löss, zavel, lichte klei, zand of lemige grond. Verdraagt droogte, luchtverontreiniging, kortstondige overstroming, bestrating en wind. 

Wordt gekweekt als hoogstam, beveerde boom, en bosplantsoen. Als vormboom met stam veelal gevormd naar een bijenkorf model, blok model, haag of haagelement. Toepasselijk in straten, lanen, pleinen, park, groenstroken, bakken/containers, tuinen, begraafplaatsen etc. Een exotische en zeer karakteristieke boom met een opvallende bast en zeer mooie (herfst) verkleuringen. Vanwege zijn geringe standplaats eisen is het een ideale boom voor iedere (grote) tuin! 

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie: