Groene beuk beveerde boom - Fagus sylvatica

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

De groene beuk- Fagus Sylvatica is een imposante, gezonde boom die geschikt is als parkboom en voor solitair gebruik alsmede hagen en bosaanplant. Het blad is donkergroen en kleurt geelbruin in de herfst. In de winter blijven de verdorde blaadjes aan de takken hangen, om het voorjaar erop af te vallen. Hierdoor geeft de beuk een groot gedeelte van het jaar beschutting.Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€1,695.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 7-11
Breedte (cm) 250-400
Stamomvang (cm) 50-100
Kluitdiameter (cm) 140
Leeftijd 20 jaar
Bloeikleur Donkergroen
Standplaats parkboom, laanboom
Bladkleur Donkergroen
Bloeitijd Mei
Wintergroen Nee
Vrucht Nootjes, in geborsteld napje
Planthoogte 30-35 meter
Grondsoort Alle typen grond
Bodemvochtigheid Niet te nat

Meer info

De volwassen groene beuk- Fagus Sylvatica is een boom uit de napjesdragers familie (Fagaceae). De boom komt van nature voor in grote delen van Europa. De boom kan zeer oud worden en wel 45 meter hoog. In Nederland staan er enkele monumentale exemplaren van meer dan 350 jaar oud. De beuk komt veel voor in Nederland en België, met name op de hogere gronden op zand, leem en de binnenduinen.

 De stam is glad en grijs met een dunne bast. In het voorjaar loopt de boom uit met frisgroen blad, later naar donkergroen kleurend en in de herfst naar geelbruin. De boom bloeit met kleine onopvallende bloemkatjes. In het najaar verschijnen (eetbare) nootjes.De boom heeft veel wortels aan de oppervlakte zodat onder beplanting weinig kans krijgt. De beuk gedijt het best op vochthoudende, goed doorlatende, kalkrijke, leemhoudende bodem. De beuk is bestand tegen hitte en vorst en is matig wind bestendig. 

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

 Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie: