Noorse esdoorn - Acer platanoides 'Eurostar'

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

De Noorse esdoorn - Acer platanoides Eurostar is een mooie, opvallende en gezonde boom zeer geschikt als straat-, laan- en parkboom. Het blad is frisgroen in voorjaar en zomer en geel in de herfst. De boom is windresistent en ongevoelig voor ziektes. 

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€395.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 700-800 cm
Breedte (cm) 300-400
Stamomvang (cm) 30-80
Kluitdiameter (cm) 90
Leeftijd 15 jaar
Bloeikleur Frisgroen
Bloemkleur Geelgroen
Bladkleur Groen, in de herfst oranje, vuurrood en diep rood
Bloeitijd April
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht Gevleugelde nootvrucht
Wintergroen Nee
Standplaats Zonnig, lichte schaduw
Grondsoort Alle, behalve veengrond
Bodemvochtigheid Zowel vochtige als droge bodem
Toepassingssuggesties Parken, brede lanen, straten en tuinen
Planthoogte 20-30 meter
Snoeien Najaar/winter
Verzorging Jaarlijks in vorm snoeien

Meer info

De Noorse esdoorn - Acer platanoides Eurostar is een middelgrote boom uit de zeepboomfamilie en komt van oorsprong uit Zuid- en Midden Europa. De boom kan een hoogte van 20 tot 30 meter bereiken met een breedte van 15-20 meter.

Heeft een ronde en gesloten kroonstructuur. De bast is grijszwart en gegroefd. Het blad loopt fris groen uit in het voorjaar, en heeft een opvallende goudgele herfstverkleuring. In april staat de boom in bloei met opvallende geelgroene tuilen. De gevleugelde vrucht, die zich in het najaar aan de boom vormt, is bruin van kleur. De fijne wortels vormen een diepgaand wortelstelsel.

Stelt weinig eisen aan de standplaats en groeit goed op alle gronden. Goed bestand tegen hitte, droogte, vorst, luchtverontreiniging, wind, ziektes, matige bestrating en strooizout. Ook een waard/voedsel boom voor bijen, vlinders, vogels en kleine zoogdieren. Vergt verder weinig onderhoud en brengt dus weinig kosten met zich mee. 

Wordt veelal gekweekt als hoogstam, meerstam en bosplantsoen. Ook een toepasselijke boom als klimboom of klimaatboom. Toepasbaar in straten, lanen, parken, tuinen, pleinen, groenstroken, begraafplaatsen, landschappen etc.

De Noorse esdoorn stelt zoals eerder genoemd weinig eisen aan zijn standplaats, heeft een prachtige herfstverkleuring en voegt iets toe aan de biodiversiteit. Een absolute topper voor iedere tuin!

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

 

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!