Venijnboom hoogstam - Taxus baccata

GBD-100145

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

De Taxus baccata - Venijnboom is een conifeer met een trage groei. Meestal een forse struik die tot een kleine boom uit kan groeien. Heeft een onregelmatige kroonvorm en een afbladderende stam. Heeft geen blad maar naalden die het gehele jaar door aan blijven hangen en groen blijven. Verdraagt snoei goed dus perfect voor het vormen van hagen of andere vormen.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€2,975.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 550-600 cm
Breedte (cm) 300-400
Stamomvang (cm) 50-60
Bloeikleur Geelgroen
Bloemkleur Geelgroen
Bladkleur Groen
Bloeitijd Maart-april
Bladbehoud (winter) Ja
Vrucht Rode giftige kleine bes
Wintergroen Ja
Standplaats Zonnig, half schaduw, schaduw
Grondsoort Löss, zavel, veen, lichte klei, zand en lemige grond
Bodemvochtigheid Droog tot vochtig
Toepassingssuggesties Parken, tuinen, groenstroken, begraafplaatsen, landschappen etc.
Planthoogte 10-15 meter

Meer info

De Venijnboom - Taxus baccata is een conifeer uit de taxusfamilie (Taxaceae) en komt van nature voor in de Benelux alsmede het noorden van Afrika en het zuidwesten van Azië. Kent een langzame groei, maar kan toch een uiteindelijke hoogte van 10-15 meter bereiken met een breedte van 8-12 meter. 

Heeft een breed piramidale kroonvorm en een gesloten kroonstructuur. De bast is roodbruin en afbladderend. Het blad, in dit geval de (korte) naalden, zijn donkergroen van kleur. Het gehele jaar door blijven ze aan de boom hangen, en verkleuren nauwelijks. In maart-april staat de boom in bloei, met onopvallende en kleine lichtoranje bloemetjes. Draagt in het najaar kleine rode besjes, waarvan de zaden en pit giftig zijn. Evenals de zaden en pit van de vrucht zijn ook de naalden giftig voor mens en dier. Het rode vruchtvlees van de vrucht daarentegen is eetbaar en smaakt heel zoet. Het diepgaande wortelstelsel is sterk vertakt met fijne wortels. 

Groeit zowel in de zon, als half in de zon of in de schaduw. Kan zowel in een droge als op een vochtige bodem goed groeien. Groeit bovendien goed op iedere grondsoort. Verdraagt droogte, luchtverontreiniging, wind, matige zeewind maar verdraagt geen verharding. Tevens een waard/voedsel boom voor bijen, vlinders, vogels en uilen.

Wordt gekweekt als hoogstam, halfstam, beveerde boom en meerstammige boom. Als vormboom met stam en als vormboom zonder stam in vele vormen terug te vinden te denken aan bijenkorfmodel, bolmodel, blokmodel, leischerm, bonsai, haagelement etc. 

Vanwege de geringe bodemeisen, geschikt voor ieder tuintype. Zeer geschikt om jaar rond privacy te creëren! 

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

18 Andere producten in dezelfde categorie: