Conifeer Hoogstam - Thuja plicata 'Excelsa' (reuzenlevensboom)

Beschikbaarheid: Op voorraad

Deze conifeer groeit sterk recht opgaand. Ideaal als haagplant vanwege het jaar door groenblijvend. Deze hoogstam is zeer goed toepasbaar als solitaire boom.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€1,195.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Huidige totale hoogte (cm) 500-600 cm
Huidige breedte (cm) 150-175cm
Stamomvang (cm) 40-50
Bloemkleur Geelgroen
Bloeitijd December
Bladkleur Groen
Vrucht Onopvallende kleine groene kegel
Bladbehoud (winter) Ja
Wintergroen Ja
Standplaats Zon of half zon
Grondsoort Löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond
Bodemvochtigheid Droog tot vochtig

Meer info

Deze conifeer is een boom uit de cipresfamilie en oorspronkelijk afkomstig uit westelijk Noord-Amerika en is daar nog steeds erg van belang voor de houtoogst. In Europa geïntroduceerd als sierboom in tuinen en parken. Wordt zeer oud en kan in zijn oorspronkelijke leefgebied wel 60 meter hoog worden, hier in Europa soms een hoogte van 40 meter, maar aannemelijk is een uiteindelijke hoogte van 20 meter en 4 meter breed voor in tuinen.

Heeft een smal piramidale kroonvorm en gesloten kroonstructuur. De bast is rood/grijs en eerst glad maar op later leeftijd afbladderend en ruw. Het 'blad' zijn de groene naalden die het gehele jaar aan blijven hangen dus het gehele jaar door groenblijvend. Kent in december een onopvallende geelgroene bloei periode. De vruchten zijn onopvallende kleine groene kegels. 

Staat bij voorkeur in de zon of half in de zon en in een droge tot vochtige bodem. Groeit goed op een löss, zavel, lichte klei, zand of lemige grond. Verdraagt wind en luchtverontreiniging goed maar kan niet goed tegen verharding. 

Wordt veelal gekweekt als haagelement of vormboom zoals blokvorm en cilinder vorm. Ook als solitaire (hoogstam) kan het een sierboom zijn voor vele tuin typen. 

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!