Meerstammige Glansmispel - Photinia fraseri 'Red Robin'

Beschikbaarheid: Op voorraad

De glansmispel is een opvallende wintergroene boom. Het blad loopt in het voorjaar helder bruinrood uit, verkleurend in de zomer naar donkergroen en de herfst tint van de topbladeren zijn bordeauxrood. Draagt ook in het voorjaar grote witte bloemen. Gedurende het jaar door een blikvanger voor iedere tuin!

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€795.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Leeftijd 20 jaar
Vruchtdragend Rood/zwarte bessen
Behoud het blad in de winter Ja
Lichtbehoefte halfschaduw/zon
Bodemvochtigheid Droog tot vochtig

Meer info

De glansmispel komt oorspronkelijk uit Azië van het Hymalaya gebergte tot aan in Japan, India en Thailand. Ze zijn inmiddels wereldwijd gecultiveerd en komen overal voor.  Word gewoonweg niet hoger dan een meter of 5 en eveneens zo breed.

Heeft een ronde en gesloten kroonvorm en een grijsgroene, gladde bast.  Het blad loopt in het voorjaar helder bruinrood uit, verkleurend in de zomer naar donkergroen en de herfst tint van de topbladeren zijn bordeauxrood. Het hele jaar door blijft het blad aan de boom hangen. In mei-juni drager van witte opvallende bloemen. De vruchten zijn zwarte opvallende bessen welke in het najaar aan de boom hangen.

Staat bij voorkeur in een droge tot vochtige bodem, en in de zon/half in de zon. Qua grondsoort het liefst löss, zavel lichte klei, zand of lemige grond. Wind, droogte en (open) bestrating zijn geen probleem. Ook een waardplant voor bijen!

Verdraagt vormsnoei goed, in vele vormen opgekweekt zoals bolvorm, leivorm, meerstammig, haagelement etc. Vanwege de geringe bodemeisden, jaar door (verschillende) kleuren in de tuin de ideale eye-catcher voor iedere tuin.

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!