Laurierkers struik - Prunus lusitanica

Beschikbaarheid: Op voorraad

De laurierkers - Prunus lusitanica is een bossige struikvorm die kan uitgroeien tot een kleine tot middelgrote boom. De vertakking is zeer dicht, het blad is leerachtig en stevig. De boom is zeer resistent tegen (zee)wind. Het gehele jaar door groen, en behoudt zijn blad in de winter. 

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€895.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 300-500cm
Breedte (cm) 80-120cm
Bloemkleur Wit
Bladkleur Groen
Bloeitijd Juni/juli
Bladbehoud (winter) Ja
Vrucht Donkerrood tot zwarte bes
Wintergroen Ja
Standplaats In de zon of half in de zon
Grondsoort Löss, zavel, lichte klei, zand of lemige grond
Bodemvochtigheid Droog tot vochtig

Meer info

De Prunus lusitanica  is een boom uit de rozenfamilie (Rosaceae) welke van nature voorkomt in Zuidoost-Europa en Klein-Azië.  Wordt zo'n 5-6 meter hoog en 3-5 meter breed. 

Heeft een ronde kroonvorm en een gesloten kroonstructuur. De gladde bast is grijsbruin/zwart van kleur. Het eironde lancetvormige donkergroene blad is leerachtig en glanzend. Bloeit in juni-juli met opstaande witte trossen bloemen. In het najaar vormen er donkerrode of zwarte kleine besjes aan de boom. Het wortelstelsel vormt zich uitgebreid rond de boom. 

Staat bij voorkeur in de zon, of half in de zon in een droge of vochtige bodem. Qua grondsoort het liefst een löss, zavel, lichte klei, zand of lemige grond. Verdraagt (zee)wind, droogte en matige bestrating. In de winter moet wel beschermd worden tegen een koude, droge wind. Ook een waardplant/voedselplant voor bijen en vogels.

Wordt gekweekt als hoogstam, haflstam en beveerde boom. Als vormboom met stam zijn de bijenkorf, bol en meerstammige parasol het bekendst. Als vormboom zonder stam veel mogelijkheden te denken aan het bijenkorf model, bol model, ei model, blok model, zuil model etc. 

Zeer sterke boom/struik en het gehele jaar door groen, waardoor zeer goed inzetbaar als haagelement. Wilt u privacy het gehele jaar door? Dan is deze Laurierkers zeer geschikt!

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!