Steeneik - Quercus ilex - Grote groenblijvende struik

Beschikbaarheid: Op voorraad

De steeneik is een groenblijvende eik die veel word aangeplant als sierboom en als boom ter beschutting. De boom groeit goed op vele typen grond kan goed aangeplant worden in stadse omstandigheden.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€1,495.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 500-600 cm
Breedte (cm) 250-300
Leeftijd 20 jaar
Bloemkleur Geel
Bladkleur Groen
Bloeitijd Mei
Bladbehoud (winter) Ja
Vrucht Bruine eikel
Wintergroen Ja
Standplaats Zonnig
Grondsoort Löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond.
Bodemvochtigheid Droog en zeer droog.
Toepassingssuggesties Hoogstam, haflstam, bosplantsoen en diverse vormbomen.
Planthoogte 10 meter

Meer info

De steeneik is een boom uit de napjesdragersfamilie. Komt van nature voor in Zuid-Europa maar steeds vaker te zien in Nederland en België. Groeit meestal niet veel hoger dan een meter of 10 en 8 tot 10 meter breedte.

Heeft een gesloten kroonstructuur en een ronde tot eironde kroonvorm. De bast is grijszwart en licht gegroefd. Het blad is eirond, glanzend, getand en groen van kleur. Het blad blijft het gehele jaar door aan de boom hangen en verkleurd niet tot nauwelijks gedurende het jaar. De vruchten zijn bruine eikels. Verder kent de steeneik een onopvallende gele bloeitijd in mei.

Staat bij voorkeur in de zon, in een droge of zeer droge bodem. Groeit goed op alle typen grond. Verder verdraagt de steeneik wind, zeewind, strooizout, droogte, luchtverontreiniging en open/matige bestrating. Tevens een waard/voedselplant voor vlinders.

In vele vormen wordt de steeneik gekweekt zoals hoogstam, halfstam en meerstam. Als vormboom als bijenkorf, blok, cilinder, bol, zuil, kegel etc. Vanwege zijn blad behoudt in de winter en omdat de steeneik makkelijk te vormen is zeer goed toe te passen als groene afscheiding voor privacy in uw tuin. 

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!