Gele treurwilg - Salix x sepulcralis 'Chrysocoma'

Beschikbaarheid: Op voorraad

De gele treurwilg is een bekende boom die veelal aan het water aangeplant wordt. De boom heeft een brede koepelvormige kroon en heeft slanke, lange, gele twijgen die recht omlaag hangen. Kan uiteindelijk een hoogte van 20 meter bereiken.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€995.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Leeftijd 10-30 jaar
Bloemkleur Geel
Bloeitijd April
Bladkleur Matgroen en onderzijde grijs.
Bladkleur herfst Geel
Vrucht geen vruchten
Bladbehoud (winter) Nee
Wintergroen Nee
Standplaats Zonnig of halfzonnig
Grondsoort Alle typen grond
Bodemvochtigheid Vochtig tot zeer nat

Meer info

De gele treurwilg is een boom uit de wilgenfamilie (Salicaceae) en is een kruising tussen de Salix alba (schietwilg) en de Salix Babylonica (treurwilg). Kan uitgroeien tot een forse boom van 20 meter hoog en 20-25 meter breed. 

Heeft een breed treurende en halfopen kroonstructuur. De bast is geel bruin van kleur en op latere leeftijd diep gegroefd. Het smalle lancet vormige blad loopt groen uit en verkleurt geel in de herfst. De goudgele twijgen zijn kaal en hangen loodrecht naar beneden. In april draagt de boom opvallende gele katjes. Verder draagt de boom geen vrucht en is het wortelstelsel diepgaand en uitgebreid.

Staat bij voorkeur in de zon of half in de zon in een vochtig, natte of zeer natte bodem. Groeit goed op alle soorten grond. Verdraagt droogte, kortstondige overstromingen en wind. Verharding wordt niet goed verdragen. Teven een waardplant voor bijen en vlinders.

Wordt gekweekt als hoogstam, meerstam en beveerde boom. Vanwege de sierlijke treurvorm, opvallende voorjaarsbloei en sterke eigenschappen een absolute aanwinst!

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plant locatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!