Turkse eik - Quercus cerris GROOT & UNIEK

Beschikbaarheid: Op voorraad

De Turkse eik of Moseik - Quercus Cerris is een sterke gezonde boom met een ovale kroonvorm. Draagt eikels in de herfst, en heeft mooie bladverkleuringen gedurende het jaar. Het blad blijft vervolgens tot diep in de winter aanhangen. Vanwege zijn robuuste uiterlijk en lange levensduur ook wel koning van het bos genoemd.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€8,950.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 14-20 meter
Breedte (cm) 700-1000
Stamomvang (cm) 80-120
Leeftijd 40-70 jaar
Bloemkleur Goudgeel
Bladkleur Groen
Bloeitijd Mei
Bladbehoud (winter) Nee
Herfstkleur Geelbruin
Vrucht Bruine opvallende eikel
Wintergroen Nee
Standplaats Zonnige
Grondsoort Alle type grond
Bodemvochtigheid Droog tot vochtig
Toepassingssuggesties Straten, lanen, pleinen, parken, groenstroken, tuinen, begraafplaatsen, kustgebieden etc.
Planthoogte 20-25 meter

Meer info

De Turkse eik - Quercus cerris is een boom uit de napjesdragersfamilie (Fagaceae). Van nature voorkomend in Zuidwest-Azië en het zuiden en midden van Europa. Het is een snelgroeiend soort die 20-25 meter hoog en 10 tot 15 meter breedt kan groeien. 

Heeft een ovale en halfopen kroonvorm. De bast is grijs en gegroefd. Het ovale, glanzende en gelobde blad loopt groen uit en verkleurd geel/bruin in de herfst. Staat in mei in bloei met goudgele onopvallende katjes. Opvallende bruine eikels vormen zich in het najaar aan de boom. Heeft een zeer diepgaand en uitgebreid wortelstelsel.

Staat bij voorkeur in de zon, in een droge tot vochtige bodem. Groeit goed op alle grondsoorten. Verdraagt (zee)wind, strooizout, droogte, luchtverontreiniging en bestrating. Tevens een waard/voedsel boom voor kleine zoogdieren en vogels.

Toepasbaar in straten, lanen, pleinen, parken, groenstroken, tuinen, begraafplaatsen, kustgebieden etc. Vanwege zijn geringe standplaats eisen, mooie (blad)verkleuringen en karakteristieke uiterlijk is het een ideale boom voor een (grote) tuin!

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!