Volgroeide Katsuraboom - Cercidiphyllum japonicum

Beschikbaarheid: Op voorraad

De Katsuraboom - Cercidiphyllum japonicum is een boom met een op latere leeftijd ronde kroonvorm. Heeft veel opvallende kenmerken zoals een diep gegroefde stam, mooie bladvorm en spectaculaire kleuren gedurende het jaar en wanneer het blad afvalt verspreid dit een opvallende geur van koekjes of brood.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€5,900.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Huidige totale hoogte 7-12 meter
Huidige breedte 500-750
Stamomvang (cm) 60-80
Leeftijd 30-40 jaar
Bloemkleur Rood
Bloeitijd April
Bladkleur Bronskleurig uitlopend, verkleurend naar blauwgroen
Bladkleur herfst Goudgeel, geeloranje en oranjerood
Vrucht Bruine/violet kleurige peulvrucht
Bladbehoud (winter) Nee
Wintergroen Nee
Standplaats Zon/halfzon
Grondsoort Löss, zavel, zand en lemige grond
Bodemvochtigheid Vochtig
Uiteindelijke hoogte 12-15 meter

Meer info

De Katsuraboom is de grootste inheemse loofboom van China en Japan en komt hier ook oorspronkelijk vandaan. Behoord tot de familie van de Cercidiphyllaceae. Kan in China en Japan een hoogte van 40 meter bereiken, in Nederland niet groter groeiend dan 15 meter hoog en 10 meter breed.

Heeft een eironde kroonvorm met een gesloten kroonstructuur. De grijze bast is aanvankelijk glad maar op latere leeftijd diep gegroefd en afbladderend. Kent een onopvallende bloeiperiode in april met rode bloemetjes. Het hartvormige blad loopt bronskleurig (roodviolet) uit, verkleurend in de zomer naar blauwachtig groen en in de herfst naar spectaculaire kleuren goudgeel/geeloranje/oranjerood. De vruchten zijn bruin/violet kleurige peulvruchten. Het wortelstelsel is fijn vertakt en oppervlakkig. 

Staat bij voorkeur in de zon of half in de zon en staan bij voorkeur in een vochtige bodem. Gedijt het beste op een löss, zavel, zand of lemige grond. Bestand tegen wind, vorst, kortstondige overstroming en matige bestrating.

Wordt gekweekt als hoogstam, halfstam en meerstam. Als vormboom als meerstammige parasol. Toepasselijk in lanen, pleinen, tuinen, parken, groenstroken, begraafplaatsen etc. Vanwege het hartvormige blad en mooie bladverkleuringen gedurende het jaar een absolute blikvanger voor iedere tuin!

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plant locatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

UNIEK & GROOT Exemplaar! Let op, wij adverteren met een prijs van inclusief de btw, maar exclusief transport. Dit is omdat het gaat om een grote volwassen boom, waar transport op maat gemaakt moet worden.  Bij interesse is een offerte op maat zo gemaakt. Ook voor het planten kunt u bij ons terecht, neem dan contact op om de mogelijkheden met ons te bespreken!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!