Japanse notenboom - Ginkgo biloba

Beschikbaarheid: Op voorraad

De Ginkgo biloba - Japanse notenboom, is een bijzondere en exotische boom die niet meer in het wild voorkomt. Kent een onregelmatige en kegelvormige groeiwijze. De boom is tweehuizig en kent dus mannelijke en vrouwelijke bomen. In Japan wordt de notenboom als een god vereerd en staat de boom symbool voor onveranderlijkheid, hoop, liefde, tijdloosheid en een lang leven.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€2,295.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 7-12 meter
Breedte (cm) 250-350
Stamomvang (cm) 50-60
Leeftijd 30-40 jaar
Bloemkleur Groen
Bladkleur Geel uitlopend, verkleurend naar groen
Bloeitijd April/mei
Bladbehoud (winter) Nee
Herfstkleur Geel
Vrucht Opvallende gele steenvrucht
Wintergroen Nee
Standplaats Zonnige
Grondsoort Löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond
Bodemvochtigheid Droog tot vochtig
Toepassingssuggesties Straten, lanen, pleinen, parken, tuinen,
Planthoogte 25-30 meter

Meer info

De Japanse notenboom is een boom uit de familie van de Ginkgoaceae en oorspronkelijk afkomstig uit China. In China en Japan wordt de boom al eeuwen aangeplant als tempelboom. Mogelijk is de boom al voor 1754 getracht in Europa te kweken maar de vroegst bekende werd in 1754 in Londen gekweekt. Bereikt in Nederland en België een hoogte van 15-20 meter en 9-12 meter breed.

Heeft een piramidale kroonvorm en een open kroonstructuur. De bast is geelgroen van kleur en er groeien kurklijsten op. Het waaiervormige en ingesneden blad loopt geel uit, verkleurend naar groen in de zomer en weer naar fel geel in de herfst. Kent een onopvallende groene bloeiperiode in april-mei. De steenvruchten zijn opvallend en geel van kleur. Het wortelstelsel is uitgebreid.

Staat bij voorkeur in de zon op een droge, vochtige of natte bodem. Gedijt het best op een löss, zavel, lichte klei, zand of lemige grond. Verdraagt strooizout, droogte, luchtverontreiniging, hitte, wind en dichte bestrating. 

Wordt gekweekt als hoogstam of meerstammige boom. Als hoogstam (vorm)boom als dak, lei en leischerm. Toepasselijk in straten, lanen, tuinen, pleinen, parken, begraafplaatsen, kustgebieden en verkeer en industriegebied.

Een boom met een zeer hoge sierwaarde vanwege het bijzondere blad (en zijn kleuren) en de groeiwijze van de kroon. Verder een zeer gezonde en sterke boom. Geschikt voor de (grotere) tuinen!

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!