Groene beuk pilaar vorm - Fagus sylvatica

Beschikbaarheid: Op voorraad

*PILAARVORM*De groene beuk- Fagus Sylvatica is een imposante, gezonde boom die geschikt is als parkboom en voor solitair gebruik alsmede hagen en bosaanplant. Het blad is donkergroen en kleurt geelbruin in de herfst. In de winter blijven de verdorde blaadjes aan de takken hangen, om het voorjaar erop af te vallen. Hierdoor geeft de beuk(haag) het hele jaar door beschutting. 

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€3,750.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 500-550 cm
Breedte (cm) 200-220 cm
Leeftijd 30-40 jaar
Bloemkleur Onopvallend en bleekgeel
Bladkleur Frisgroen uitlopend, verkleurend naar donkergroen
Bloeitijd Mei/juni
Bladbehoud (winter) Groot gedeelte van de winter
Herfstkleur Geel later bruin
Vrucht Nootjes in geborsteld napje
Wintergroen Nee
Standplaats Zonnige of half zonnige
Grondsoort Löss, zavel, klei, zand en lemige grond
Bodemvochtigheid Droog tot vochtig
Toepassingssuggesties Lanen, parken, tuinen, groenstroken, landschappen etc.
Planthoogte 30-35 meter (boomvorm)

Meer info

De volwassen groene beuk- Fagus Sylvatica is een boom uit de napjesdragers familie (Fagaceae). De boom komt van nature voor in grote delen van Europa. De boom kan zeer oud worden en wel 45 meter hoog. In Nederland staan er enkele monumentale exemplaren van meer dan 350 jaar oud. De beuk komt veel voor in Nederland en België, met name op de hogere gronden op zand, leem en de binnenduinen.

Heeft een breed eironde kroonvorm en een gesloten kroonstructuur. De stam is glad en grijs met een dunne bast. Het blad loopt frisgroen uit, verkleurend naar donkergroen en geelbruin in de herfst. In mei en juni staat de boom in bloei met onopvallende bleekgele bloemetjes. In het najaar draagt de boom bruine eetbare kleine beukennootjes. Het wortelstelsel is oppervlakkig en compact. 

Staat bij voorkeur in de zon of half in de zon en in een droge of vochtige bodem. Qua grondsoort löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond. Verdraagt droogte, vorst en matige wind. 

Wordt gekweekt in vele vormen en maten onder andere als hoogstam, beveerde boom en meerstammige boom. Als vormboom als bijenkorfmodel, blokmodel, leimodel, kegelmodel, bolmodel etc. Toepasselijk in lanen, parken, tuinen, groenstroken, begraafplaatsen, landschappen etc. Tevens een waard/voedsel boom voor vogels en kleine zoogdieren. Vanwege het veelzijdige karakter, herkenbare uitstraling en sterke eigenschappen een veel aangeplante boom in Nederland en België. 

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord! 

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!