Tilia cordata - Winterlinde GROOT & UNIEK

Beschikbaarheid: Op voorraad

De Tilia cordata 'Greenspire' de winterlinde maar ook wel klein bladige linde genoemd, is van nature een inheemse boom uit grote delen van Europa. Typische kenmerken zijn een vrij korte stam en hartvormige bladeren. De linden zijn op hun mooist in de zomer wanneer het frisgroene loof wordt begeleid van vele heerlijke geurende bloemen.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€8,950.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 15 meter
Breedte (cm) 7-8 meter
Stamomvang (cm) 100-125 cm
Leeftijd 60-70 jaar
Bloemkleur Geel tot roomkleurig
Bladkleur Groen
Bloeitijd Juni/juli
Bladbehoud (winter) Nee
Herfstkleur goudgeel
Vrucht klein, groen, rond en eivormig
Wintergroen Nee
Standplaats Zonnig of half zonnig
Grondsoort Alle typen grond
Bodemvochtigheid Nat tot droog
Toepassingssuggesties Straten, lanen, parken, tuinen, groenstroken, pleinen etc.

Meer info

De winterlinde komt uit de kaasjekruidfamilie en komt al duizenden jaren voor in Nederland. Als inheemse boom bedekten lang geleden de winterlinde grote delen van een moerassig Nederland. Nu worden ze in grote getalen gekweekt voor particuliere tuinaanplant. De linde is in veel vormen te verkrijgen te denken aan bijvoorbeeld de dak, en leilinde. 

De winterlinde groeit uit tot een grote volwassen boom van ongeveer 25 meter. De stam is donkerbruin en op latere leeftijd gegroefd. De bladeren zijn voor een linde relatief klein en is aan de onderzijde blauwgroen. Begin zomer verschijnen de sterk geurende bloemen, en later in de zomer volgen de kleine ronde vruchten. 

De Winterlinde is zeer goed bestand tegen wind, vorst, hitte, uitlaatgassen en kan op alle typen grond geplant worden. De winterlinde is goed bestand tegen verharding dus zeer toepasbaar als stads-, laan-, park- en tuinboom.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plant locatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

UNIEK & GROOT Exemplaar! Let op, wij adverteren met een prijs van inclusief de btw, maar exclusief transport. Dit is omdat het gaat om een grote volwassen boom, waar transport op maat gemaakt moet worden.  Bij interesse is een offerte op maat zo gemaakt. Ook voor het planten kunt u bij ons terecht, neem dan contact op om de mogelijkheden met ons te bespreken!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!