Ruwe berk - Betula pendula GROOT & UNIEK

Beschikbaarheid: Op voorraad

De Ruwe berk of zilverberk - Betula Pendula, is een kenmerkende boom met een afschilferende witte stam. De Ruwe berk komt van nature in Europa voor en is in veel landen een belangrijke houtproducent. De berk heeft een vroege maar ook zeker mooie periode van bloei in maart en april.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€5,950.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 18-20 meter
Breedte (cm) 8-10 meter
Stamomvang (cm) 100-125 cm
Leeftijd 30-40 jaar
Bloemkleur Geelgroen
Bladkleur Groen
Bloeitijd Maart en april
Bladbehoud (winter) Nee
Herfstkleur Geel
Vrucht Geelbruine katjes
Wintergroen Nee
Standplaats Zon en halfzon
Grondsoort Löss, zavel, veen, zand, klei en lemige grond
Bodemvochtigheid Zeer droog tot vochtig
Toepassingssuggesties Park, groenstrook, daktuin, grote tuin, begraafplaats, landschap, ecologische zone, windsingel

Meer info

De Ruwe berk is een bekende verschijning in het Nederlandse en Belgische landschap, en komt als inheems soort voor in grote delen van (West)Europa. De Ruwe berk komt uit de berkenfamilie, is een snelle groeier en kan een uiteindelijke hoogte van wel 25 tot 30 meter bereiken met een kroonbreedte van ongeveer 10 meter.

De kroonopbouw is smal en ovaal met een open kroonstructuur. De wit-zwarte en afschilferende bast is zeer herkenbaar. Op latere leeftijd ontstaan er diepe groeven in de bast. Het blad is groen van kleur en heeft een mooie geelbruine herfstverkleuring. De vruchten van de Ruwe berk zijn opvallende geelbruine katjes die na de vroege bloeiperiode in maart-april aan de boom verschijnen. Het wortelstelsel is oppervlakkig en sterk vertakt. Het snoeien kan het best gebeuren in de zomer of het najaar, omdat tussen de winter en het voorjaar de sapstromen op gang komen. Wanneer de berk wel in deze periode gesnoeid wordt, kan hij erg gaan bloeden.

Aan zijn standplaats stelt de ruwe berk weinig eisen. De ruwe berk groeit zowel in een droge of natte bodem, en kan aangeplant worden in de zon of halfzon. Ook aan de grondsoort stelt de ruwe berk weinig eisen en groeit hij goed op alle gronden. De ruwe berk verdraagt wind, strooizout, droogte en luchtverontreiniging. Verharding verdraagt de berk minder goed.

Op vele manieren word de berk gekweekt, te denken aan meerstammig, hoogstam, beveerd en als bosplantsoen. De berk word o.a. veel aangeplant als park-, tuin- en landschapsboom. 

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!