Witte paardenkastanje - Aesculus hippocastanum GROOT & UNIEK

Beschikbaarheid: Op voorraad

De witte paardenkastanje - Aesculus hippocastanum is een snelgroeiende boom met een brede golvende kroon en een stevige, korte stam. Vanwege het zeer dicht gesloten bladerdek ontstaat er zware schaduw. Kenmerkend door zijn uitbundige witte bloeiwijze in het voorjaar gevolgd door rijke vruchtdracht in het najaar.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€4,950.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 15 tot 20 meter
Breedte (cm) 6 tot 10 meter
Stamomvang (cm) 90-125
Leeftijd 40-60 jaar
Bloeikleur Wit
Bloemkleur Wit
Bladkleur Heldergroen uitlopend, verkleurend naar donkergroen en geelbruin in de herfst.
Bloeitijd Mei/juni
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht Groene stekelige doosvrucht met mahonie bruine kastanjes.
Wintergroen Nee
Standplaats Zon/half zon.
Grondsoort Löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond.
Bodemvochtigheid Vochtig tot nat.
Toepassingssuggesties Lanen, parken, groenstroken, tuinen, begraafplaatsen en landschappen.
Planthoogte 20-25 meter

Meer info

De witte paardenkastanje is een boom uit de zeepboomfamilie. Komt van nature voor in de Balkan landen. In de 17e eeuw ingevoerd in Noordwest-Europa en wordt heden ten dage wereldwijd aangeplant vanwege de hoge sierwaarde. Ook is de boom goed bestand tegen luchtvervuiling, waardoor deze in steden veel wordt aangeplant in openbaar groen. Kan uiteindelijk 20-30 meter hoog worden en 15-20 meter breed.

Groeit met een gesloten kroonstructuur en een breed eironde kroonvorm. De bruine gladde bast is afbladderend. Het donkergroene, grote en handvormige blad loopt heldgroen uit, verkleurd naar donkergroen en geelbruin in de herfst. Staat in mei en juni in bloei met witte opvallende opstaande bloem pluimen welke sterk geuren. De vruchten zijn groen, bolvormig en hebben korte stekels. Ze zijn rijp in september en splijten dan open en laten twee of drie kastanjes vrij met een glanzende mahoniebruine kleur. Het sterk vertakte wortelstelsel wortelt diepgaand en oppervlakkig met fijne wortels. 

Staat bij voorkeur in de zon of half zon en in een vochtig tot natte bodem. Qua grondsoort het liefst löss, zavel, lichte klei, zand of lemige grond. Verdraagt wind, strooizout, droogte luchtverontreiniging en bestrating. Tevens een waard/voedsel boom voor bijen, vlinders en kleine zoogdieren. 

Wordt gekweekt als hoogstam boom en als vormboom met een dak-, knot-, kandelaber-, kandelaar- of leivorm. Toepasselijk in lanen, parken, groenstroken, tuinen, begraafplaatsen en landschappen. Kortom, een geschikte boom voor elke tuin, en ook in stedelijke gebieden groeit hij goed. Met zijn uitbundige voorjaarsbloei is het een boom met een hoge sierwaarde!

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plant locatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

UNIEK & GROOT Exemplaar! Let op, wij adverteren met een prijs van inclusief de btw, maar exclusief transport. Dit is omdat het gaat om een grote volwassen boom, waar transport op maat gemaakt moet worden.  Bij interesse is een offerte op maat zo gemaakt. Ook voor het planten kunt u bij ons terecht, neem dan contact op om de mogelijkheden met ons te bespreken!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie: