Plataan - Platanus Hispanica OUD,GROOT & UNIEK!

Beschikbaarheid: Op voorraad

*BOOMVORM*De Platanus Hispanica, de gewone plataan, is een snelgroeiende boom met een lange rechte stam. Kenmerkend is de afschilferende bast. Het brede handlobbige blad heeft 3-5 spits getande lobben en is aan de onderzijde licht behaard. De boom bloeit in mei en in de herfst kleurt het blad bruingeel. Ideale park-, tuin- en stadsboom!

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€7,950.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 15 tot 25 meter
Breedte (cm) 500 tot 1000
Stamomvang (cm) 100-180
Leeftijd 50 to 75 jaar
Bloeikleur Geelgroen
Bloemkleur Geelgroen
Bladkleur Groen uitlopend, verkleurend naar geelbruin in de herfst
Bloeitijd Mei
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht Bruine bolvormige stekelige vrucht
Wintergroen Nee
Standplaats Zon of half zon
Grondsoort Alle, niet te kalkrijke bodems, daar kunnen ze last krijgen van droogte.
Bodemvochtigheid Droog tot nat
Toepassingssuggesties Parken, (brede) lanen en tuinen. Een plek waar ze de ruimte krijgen.
Planthoogte 30-35 meter

Meer info

Een van de meest populaire straat-, laan-, plein- en parkbomen is de gewone Plataan, Platanus hispanica,  uit de Plataanfamilie. De boom is een kruising van de Westerse plataan (platanus occidentalis) afkomstig uit Amerika en de oosterse plataan (platanus orientalis) afkomstig uit de Balkan en Azië. De boom kan een uiteindelijke hoogte van 35 meter bereiken!

De bomen hebben een rechte stam die als hij ouder wordt in het najaar grote plakken van de bast laat afvallen. Daardoor ontstaat er een typisch gevlekte stam van geelgroene en donkere vlakken die het aanzien van de stam bepalen. De kruin is bolvormig en de takken wijzen naar boven en naar buiten. Platanen laten zich overigens goed snoeien. Dat doet aan de vitaliteit van de boom niets af. Vaak wordt de Plataan dan ook in een bepaalde vorm gesnoeid, wat een eigenaardig aanzien aan de boom kan verschaffen. De jonge twijgen en bladeren komen eind april begin mei uit de knoppen tevoorschijn en kunnen uitgroeien tot lengtes van 2 meter en meer. Een Plataan produceert enorm veel biomassa in een seizoen. 

De plataan kan tegen volle zon, maar verdraagt ook schaduw, hij kan zowel in droge als in vochtige grond groeien, hij is winterhard, kan vrij goed tegen wind en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Een plataan heeft bovendien nog enkele specifieke kenmerken waardoor hij extra geschikt is om te gebruiken in een stedelijke omgeving. Hij is bestand tegen luchtverontreiniging en de boom groeit ook goed als hij in de verharding staat. Kortom een makkelijke sterke boom die geen hoge eisen stelt aan zijn omgeving.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plant locatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

 UNIEK & GROOT Exemplaar! Let op, wij adverteren met een prijs van inclusief de btw, maar exclusief transport. Dit is omdat het gaat om een grote volwassen boom, waar transport op maat gemaakt moet worden.  Bij interesse is een offerte op maat zo gemaakt. Ook voor het planten kunt u bij ons terecht, neem dan contact op om de mogelijkheden met ons te bespreken!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!