Grove den - Pinus sylvestris - GROOT & UNIEK!

Beschikbaarheid: Op voorraad

Grove den, is ook wel de Nederlandse naam voor de Pinus Sylvestris, maar wordt ook wel Pijnboom genoemd. Deze bekende boomsoort komt veel voor op droge zandgrond. In het bos is deze boom goed te herkennen aan de oranjebruine bast en de naalden hebben een grijsgroene kleur die zich aanpassen aan de windrichting. 

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€12,750.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 8-12 meter
Breedte (cm) 400-500 cm
Stamomvang (cm) 90-100 cm
Leeftijd 30-40 jaar
Bloeikleur geel/donkerrood
Bloemkleur Gele/donkerrode opstaande bloemtrossen
Bladkleur Grijsgroen
Bloeitijd Mei/juni
Bladbehoud (winter) Ja
Vrucht Bruine grote kegel
Wintergroen Ja
Standplaats Zonnig, half schaduw
Grondsoort Löss, zavel, klei, zand en lemige grond.
Bodemvochtigheid Zeer droog, droog en vochtig.
Toepassingssuggesties Parken, groenstroken, tuinen, begraafplaatsen, landschappen en kustgebieden.
Planthoogte 20-30 meter

Meer info

De grove den - Pinus sylvestris, is een boom uit de dennenfamilie (Pinaceae). Kwam oorspronkelijk in Nederland voor op hoogveen, maar nog steeds algemeen op het noordelijk halfrond van Engeland tot Noord-China. Met name in de koude regionen zoals Scandinavië gedijt de grove den goed. Kan uitgroeien tot een boom van 30 meter hoog en 10-15 meter breed. In Nederland veel aangeplant op de Veluwe en in Drenthe en is daar het meest aanwezige soort.

Heeft een piramidale kroonvorm met een halfopen kroonstructuur. De oranje/bruine bast is afbladderend. Het blad zijn lange grijsgroene naalden welke aanblijven in de winter. In mei staat de grove den in bloei met gele en/of donkerrode opstaande bloemtrossen. De vruchten vormen zich in september en zijn opvallende grote bruine kegels. Het wortelstelsel is diepgaand met penwortels. 

Staat bij voorkeur in de zon, op een droge tot vochtige bodem en groeit op een löss, zavel, klei, zand of lemige grondsoort. Verdraagt geen verharding, maar wel droogte en vorst. Voor diverse vogels, uilen en kleine zoogdieren een waardboom/voedselboom.

Wordt gekweekt als hoogstam, meerstammig, beveerde boom en bosplantsoen en wordt veelal toegepast in parken, groenstroken, tuinen, begraafplaatsen, landschappen en kustgebieden.  

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plant locatie.

Wij geven her-groei GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

UNIEK & GROOT Exemplaar! Let op, wij adverteren met een prijs van inclusief de btw, maar exclusief transport. Dit is omdat het gaat om een grote volwassen boom, waar transport op maat gemaakt moet worden.  Bij interesse is een offerte op maat zo gemaakt. Ook voor het planten kunt u bij ons terecht, neem dan contact op om de mogelijkheden met ons door te bespreken!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!