Rode Beuk Volwassen Bijenkorfmodel - Fagus Sylvatica 'Purpurea'

Beschikbaarheid: Op voorraad

*BIJENKORFMODEL*De rode beuk of bruine beuk - Fagus Sylvatica 'Purpurea' of Fagus sylvatica 'Atropunicea' is een cultivar van de gewone beuk. De rode beuk heeft een ovale kroonvorm en het blad loopt dieprood uit, verkleurend in het najaar naar intens bruinrood. Zeer bijzondere boom en vanwege het zacht behaarde jonge rode blad en de gladde bast van de stam ook wel 'Koningin van het Woud' genoemd.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€1,495.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 350-500 cm
Breedte (cm) 250-300
Leeftijd 15-20 jaar
Bloeikleur Roodbruin
Standplaats Zon/halfzon
Bladkleur Rood uitlopend, verkleurend naar groen in de zomer en geelbruin in de herfst
Bloeitijd Mei
Bladbehoud (winter) Ja
Wintergroen Nee
Bloemkleur Onopvallende kleinde roodbruine katjes
Vrucht Kleine eetbare bruine nootjes in een gestekeld napje
Grondsoort Löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond.
Bodemvochtigheid Droog tot vochtig
Toepassingssuggesties Terras, tuin, laan, park, groenstrook en begraafplaats.

Meer info

De rode beuk is een cultivar van de gewone beuk, welke afkomstig is uit grote delen van Midden-, West- en Noord-Europa en is een boom uit de napjesdragersfamilie (Fagaceae). Kan honderden jaren oud worden en kan wel tot 40 meter hoog groeien. 

Heeft een brede eironde kroonvorm met een gesloten kroonstructuur en een grijze gladde bast. Het blad loopt rood uit, om vervolgens naar groen te verkleuren in de zomer en naar intens bruinrood in de herfst. Kent een onopvallende bloeitijd in mei met kleine katjes. Draagt kleine bruine noot vruchtjes in een gestekeld napje in de herfst. Heeft een oppervlakkig fijn vertakt en uitgebreid wortelstelsel. 

Staat bij voorkeur in de zon/halzon op een droge of vochtige bodem. Groeit goed op löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond. Verdraag vorst, matige wind en matige bestrating. Ook is de Rode beuk een waard/voedsel boom voor vogels, kleine zoogdieren en mensen. 

Wordt gekweekt als hoogstam, beveerde boom, meerstammige boom en bosplantsoen. In vele vormbomen op stam of zonder stam gevormd zoals het bijenkorf model, dak model, bol model, blok model, zuil model, haag model etc. Vanwege zijn diversiteit qua vormen en bijzondere verkleuringen gedurende het jaar een steeds populairdere boom voor in de tuin. 

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie: