Volgroeide Fijnspar - Picea abies

Beschikbaarheid: Op voorraad

De Fijnspar is een conifeer welke zeer groot en oud kan worden. Heeft een recht omhooggaande stam en de takken groeien vrijwel allemaal horizontaal, oudere takken buigen iets door. Smal piramidaal tot zuilvormige kroonvorm. De boom draagt bruine kegels als vrucht, welke geliefd zijn bij eekhoorns. De fijnspar is een belangrijke boom voor de bosbouw, maar wordt ook veel gekweekt als kerstboom.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€14,995.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Leeftijd 40-50 jaar
Vruchtdragend Bruine kegelvrucht
Behoud het blad in de winter Ja
Lichtbehoefte Zon
Bodemvochtigheid Droog tot vochtig

Meer info

De Fijnspar - Picea Abies, is een boom uit de dennenfamilie (Pinaceae). Komt oorspronkelijk uit Noord- en Centraal-Europa. Een volwassen fijnspar kan tot wel 50 meter hoog worden. Het hout dat gewonnen wordt uit de fijnspar heet vurenhout en wordt veel gebruikt in de bouw. Ook als kerstboom kom je hem vaak tegen. 

De fijnspar heeft een smal piramidale kroonvorm met een gesloten kroonstructuur en heeft een grijsbruine afbladderende bast. Het blad zijn korte groene naalden. Kent een onopvallende rozerode bloeitijd in april-mei. De vruchten in de vorm van bruine kegels vormen zich hoog aan de boom. De fijnspar kent een oppervlakkig en compact wortelstelsel. 

Staat bij voorkeur in de zon, in een droge of vochtige bodem. Groeit het best op een löss, zware of lichte klei en lemige grond. De fijnspar verdraagt geen bestrating maar wel droogte, luchtverontreiniging, wind en matige zeewind. Voor uilen en eekhoorns een waard- en voedselboom.

Wordt gekweekt als hoogstam en beveerde boom. Toepasselijk in parken, groenstroken, tuinen, begraafplaatsen, landschappen en kustgebieden. Het gehele jaar door groen, en kan in de kerstperiode fungeren als gigantische kerstboom.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plant locatie.

Wij geven her-groei GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

UNIEK & GROOT Exemplaar! Let op, wij adverteren met een prijs van inclusief de btw, maar exclusief transport. Dit is omdat het gaat om een grote volwassen boom, waar transport op maat gemaakt moet worden.  Bij interesse is een offerte op maat zo gemaakt. Ook voor het planten kunt u bij ons terecht, neem dan contact op om de mogelijkheden met ons door te bespreken!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!