Fijnspar Volwassen - Picea abies

Beschikbaarheid: Op voorraad

De Fijnspar is een conifeer welke zeer groot en oud kan worden. Heeft een recht omhooggaande stam en de takken groeien vrijwel allemaal horizontaal, oudere takken buigen iets door. Smal piramidaal tot zuilvormige kroonvorm. De boom draagt bruine kegels als vrucht, welke geliefd zijn bij eekhoorns. De fijnspar is een belangrijke boom voor de bosbouw, maar wordt ook veel gekweekt als kerstboom.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€14,995.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 13-16 meter
Breedte (cm) 700-900 cm
Leeftijd 40-50 jaar
Bloeikleur Rozerood
Standplaats Zon
Bladkleur Groene naalden
Bloeitijd April/mei
Bladbehoud (winter) Ja
Wintergroen Ja
Bloemkleur Rozerood
Vrucht Bruine kegelvrucht
Planthoogte 30-50 meter
Grondsoort Löss, zware klei, lichte klei, lemige grond
Bodemvochtigheid Droog tot vochtig
Toepassingssuggesties Parken, groenstroken, tuinen, begraafplaatsen, landschappen en kustgebieden.

Meer info

De Fijnspar - Picea Abies, is een boom uit de dennenfamilie (Pinaceae). Komt oorspronkelijk uit Noord- en Centraal-Europa. Een volwassen fijnspar kan tot wel 50 meter hoog worden. Het hout dat gewonnen wordt uit de fijnspar heet vurenhout en wordt veel gebruikt in de bouw. Ook als kerstboom kom je hem vaak tegen. 

De fijnspar heeft een smal piramidale kroonvorm met een gesloten kroonstructuur en heeft een grijsbruine afbladderende bast. Het blad zijn korte groene naalden. Kent een onopvallende rozerode bloeitijd in april-mei. De vruchten in de vorm van bruine kegels vormen zich hoog aan de boom. De fijnspar kent een oppervlakkig en compact wortelstelsel. 

Staat bij voorkeur in de zon, in een droge of vochtige bodem. Groeit het best op een löss, zware of lichte klei en lemige grond. De fijnspar verdraagt geen bestrating maar wel droogte, luchtverontreiniging, wind en matige zeewind. Voor uilen en eekhoorns een waard- en voedselboom.

Wordt gekweekt als hoogstam en beveerde boom. Toepasselijk in parken, groenstroken, tuinen, begraafplaatsen, landschappen en kustgebieden. Het gehele jaar door groen, en kan in de kerstperiode fungeren als gigantische kerstboom. Dit is een uniek exemplaar!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie: