Volwassen meerstammige valse acacia - Robinia pseudoacacia

Beschikbaarheid: Op voorraad

De Valse Acacia - Robinia Pseudoacacia is een snelgroeiende boom met een ovaal vormige kroon. Opvallend zijn de scherpe doorns op de takken.  Het blad van de Robinia loopt laat in het voorjaar uit, maar blijft daarentegen lang blad houden tot ver in de herfst. In juni staat de Robinia rijkelijk in bloei. De boom draagt in de herfst roodbruine peulvruchten.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€2,995.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Leeftijd 25 jaar
Vruchtdragend Roodbruine opvallende grote peulvrucht.
Behoud het blad in de winter Nee
Lichtbehoefte Zon
Bodemvochtigheid Droog tot vochtig.

Meer info

De robinia, acacia, witte acacia of valse acacia wordt in Nederland en België de Robinia pseudoacacia bedoeld welke tot de vlinderbloemfamilie behoort. Oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Amerika, vernoemd naar lijfartsen van koning Hendrik IV van Frankrijk. Deze planten in 1601 een uit Noord-Amerika afkomstige robinia in de tuin het Louvre in Parijs. De Robinia Pseudoacacia is zodoende ontstaan.

De Robinia acacia heeft een brede eironde kroonvorm met een open kroonstructuur. De bast is grijsbruin en op latere leeftijd diep gegroefd. Het ovale geveerde blad loopt groen uit en verkleurd geel in de herfst. Het blad loopt laat uit in het voorjaar, maar blijft wel lang hangen in de herfst. In juni staat de boom rijkelijk in bloei met cremewitte opvallende trossen bloemen. In de herfst hangt de boom vol met roodbruine grote opvallende peulvruchten. Het wortelstelsel is oppervlakkig maar uitgebreid met veel wortelopslag.

Staat bij voorkeur in de zon in een vochtige tot droge bodem en qua grondsoort het liefst in een löss, zavel. lichte klei, zand of lemige grond. Verdraagt wind, strooizout, droogte, matige bestrating en luchtverontreiniging. De Robinia is een echte waard- en voedselboom voor bijen, vlinders en vogels. 

Als hoogstam- en meerstammige boom wordt de Robinia opgekweekt, en je ziet deze boom veel in parken, straten, pleinen, lanen, groenstroken, tuinen en begraafplaatsen. 

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!