Valse Acacia - Robinia pseudoacacia

Beschikbaarheid: Op voorraad

De Valse Acacia - Robinia Pseudoacacia is een snelgroeiende boom met een ovaal vormige kroon. Opvallend zijn de scherpe doorns op de takken.  Het blad van de Robinia loopt laat in het voorjaar uit, maar blijft daarentegen lang blad houden tot ver in de herfst. In juni staat de Robinia rijkelijk in bloei. De boom draagt in de herfst roodbruine peulvruchten.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€2,195.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 500-700 cm
Breedte (cm) 300-400
Stamomvang (cm) 70-100
Leeftijd 25 jaar
Bloeikleur Wit
Bloemkleur crèmewit
Bladkleur Groen uitlopend, verkleurend naar geel in de herfst.
Bloeitijd Mei/juni
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht Roodbruine opvallende grote peulvrucht.
Wintergroen Nee
Standplaats Zon
Grondsoort Löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond.
Bodemvochtigheid Droog tot vochtig.
Toepassingssuggesties Straat, laan, plein, park, groenstrook, tuin en begraafplaats.
Planthoogte 20-25 meter

Meer info

De robinia, acacia, witte acacia of valse acacia wordt in Nederland en België de Robinia pseudoacacia bedoeld welke tot de vlinderbloemfamilie behoort. Oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Amerika, vernoemd naar lijfartsen van koning Hendrik IV van Frankrijk. Deze planten in 1601 een uit Noord-Amerika afkomstige robinia in de tuin het Louvre in Parijs. De Robinia Pseudoacacia is zodoende ontstaan.

De Robinia acacia heeft een brede eironde kroonvorm met een open kroonstructuur. De bast is grijsbruin en op latere leeftijd diep gegroefd. Het ovale geveerde blad loopt groen uit en verkleurd geel in de herfst. Het blad loopt laat uit in het voorjaar, maar blijft wel lang hangen in de herfst. In juni staat de boom rijkelijk in bloei met cremewitte opvallende trossen bloemen. In de herfst hangt de boom vol met roodbruine grote opvallende peulvruchten. Het wortelstelsel is oppervlakkig maar uitgebreid met veel wortelopslag.

Staat bij voorkeur in de zon in een vochtige tot droge bodem en qua grondsoort het liefst in een löss, zavel. lichte klei, zand of lemige grond. Verdraagt wind, strooizout, droogte, matige bestrating en luchtverontreiniging. De Robinia is een echte waard- en voedselboom voor bijen, vlinders en vogels. 

Als hoogstam- en meerstammige boom wordt de Robinia opgekweekt, en je ziet deze boom veel in parken, straten, pleinen, lanen, groenstroken, tuinen en begraafplaatsen. 

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie: