Volgroeide Anna paulownaboom - Paulownia tomentosa

Beschikbaarheid: Op voorraad

De Anna Paulownaboom is een snelgroeiende bladverliezende loofboom met opvallend groot blad. De bloeiperiode is in mei met grote violet/roze geurige bloemen. In het najaar volgen er bruine eivormige doosvruchten die opensplijten en een groot aantal gevleugelde zaden los laat. De boom is in veel landen een populaire sierboom.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€9,995.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Leeftijd 50 jaar
Vruchtdragend Kaneelbruine doosvrucht
Behoud het blad in de winter Nee
Lichtbehoefte Zon of halfzon
Bodemvochtigheid Vochtig

Meer info

De Anna Paulownaboom - Paulownia Tomentosa is een loofboom uit de familie Paulowniaceae. De boom kent zijn oorsprong in China en heeft de naam te danken aan Anna Paulowna van Rusland, echtgenote van Koning Willem II. Het is een snelgroeiende boom die een totale hoogte van gemiddeld 15 meter  kan bereiken. 

De kroonopbouw is rond met een halfopen kroonstructuur. De grijsbruine bast is gestreept. Het grote, behaarde en hartvormige blad loopt bronskleuig uit, verkleurd naar helder groen en in de herfst naar geelbruin. In mei staat de boom in bloei met opvallende, grote, geurende, klokvormige blauwviolet kleurige bloemen. De kaneelbruine vruchten zijn opvallende doosvruchten welke als ze rijp zijn opensplijten en een groot aantal gevleugelde zaden los laat. Het uitgebreide wortelstelsel vormt zich met grove vlezige wortels.

Bij voorkeur staat de Anna Paulownaboom in de zon, en in een vochtige bodem. Qua grondsoort het liefst löss, lichte klei, zand en lemige grond. Verdraagt droogte, luchtverontreiniging, hitte en matige wind en geen bestrating. Voor bijen heeft de boom een hoge nectarwaarde.

Wordt veelal gekweekt als hoogstam en meerstammige boom en je treft de boom veel in parken, groenstroken, tuinen en begraafplaatsen. Vanwege zijn uitzonderlijke bloei een boom met een zeer hoge sierwaarde. 

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plant locatie.

Wij geven her-groei GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

UNIEK & GROOT Exemplaar! Let op, wij adverteren met een prijs van inclusief de btw, maar exclusief transport. Dit omdat het gaat om een grote volwassen boom, waar transport op maat gemaakt moet worden.  Bij interesse is een offerte op maat zo gemaakt. Ook voor het planten kunt u bij ons terecht, neem dan contact op om de mogelijkheden met ons door te bespreken!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!