Anna paulownaboom - Paulowna tomentosa GROOT & UNIEK!

Beschikbaarheid: Op voorraad

De Anna Paulownaboom is een snelgroeiende bladverliezende loofboom met opvallend groot blad. De bloeiperiode is in mei met grote violet/roze geurige bloemen. In het najaar volgen er bruine eivormige doosvruchten die opensplijten en een groot aantal gevleugelde zaden los laat. De boom is in veel landen een populaire sierboom.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€9,995.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 8-10 meter
Breedte (cm) 1000
Stamomvang (cm) 120-140
Leeftijd 40-60 jaar
Bloeikleur Blauwviolet
Bloemkleur Blauwviolet
Bladkleur Bronskleurig uitlopend, verkleurend naar helder groen en geelbruin in de herfst.
Bloeitijd Mei
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht Kaneelbruine doosvrucht
Wintergroen Nee
Standplaats Zon of halfzon
Grondsoort Löss, lichte klei, zand en lemige grond
Bodemvochtigheid Vochtig
Toepassingssuggesties Parken, groenstroken, begraafplaatsen en tuinen.
Planthoogte 10-15 meter

Meer info

De Anna Paulownaboom - Paulownia Tomentosa is een loofboom uit de familie Paulowniaceae. De boom kent zijn oorsprong in China en heeft de naam te danken aan Anna Paulowna van Rusland, echtgenote van Koning Willem II. Het is een snelgroeiende boom die een totale hoogte van gemiddeld 15 meter  kan bereiken. 

De kroonopbouw is rond met een halfopen kroonstructuur. De grijsbruine bast is gestreept. Het grote, behaarde en hartvormige blad loopt bronskleuig uit, verkleurd naar helder groen en in de herfst naar geelbruin. In mei staat de boom in bloei met opvallende, grote, geurende, klokvormige blauwviolet kleurige bloemen. De kaneelbruine vruchten zijn opvallende doosvruchten welke als ze rijp zijn opensplijten en een groot aantal gevleugelde zaden los laat. Het uitgebreide wortelstelsel vormt zich met grove vlezige wortels.

Bij voorkeur staat de Anna Paulownaboom in de zon, en in een vochtige bodem. Qua grondsoort het liefst löss, lichte klei, zand en lemige grond. Verdraagt droogte, luchtverontreiniging, hitte en matige wind en geen bestrating. Voor bijen heeft de boom een hoge nectarwaarde.

Wordt veelal gekweekt als hoogstam en meerstammige boom en je treft de boom veel in parken, groenstroken, tuinen en begraafplaatsen. Vanwege zijn uitzonderlijke bloei een boom met een zeer hoge sierwaarde. 

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plant locatie.

Wij geven her-groei GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

UNIEK & GROOT Exemplaar! Let op, wij adverteren met een prijs van inclusief de btw, maar exclusief transport. Dit omdat het gaat om een grote volwassen boom, waar transport op maat gemaakt moet worden.  Bij interesse is een offerte op maat zo gemaakt. Ook voor het planten kunt u bij ons terecht, neem dan contact op om de mogelijkheden met ons door te bespreken!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie: