Sierappel - Malus 'Liset'

Beschikbaarheid: Op voorraad

De Sierappel - Malus 'Liset' is een van oorsprong Nederlandse boom. Het is een kleine boom met een dichte kroon. Het blad loopt purperkleurig uit en blijft lang deze kleur behouden tot diep in de zomer. Heeft een spectaculaire bloeitijd met paarsroze bloemen. In de herfst draagt de Malus 'Liset' kleine ronde paarsbruine sierappeltjes. 

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€795.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 350-400 cm
Breedte (cm) 120
Stamomvang (cm) 30-40
Leeftijd 15 jaar
Bloeikleur Rozeviolet
Bloemkleur Roze / violet
Bladkleur Roodviolet uitlopend, verkleurend naar violetgroen en roodbruin in de herfst.
Bloeitijd April-mei
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht Opvallende bruin/violet kleurige kers vormige sierappeltjes.
Wintergroen Nee
Standplaats Zonnig
Grondsoort Löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond.
Bodemvochtigheid Vochtige bodem
Toepassingssuggesties Park, groenstrook en tuinen.
Planthoogte Maximaal 6 meter

Meer info

De Sierappel - Malus 'Liset' is een cultivar van de Malus en afkomstig uit de familie van de Rosaceae. Deze cultivar is gevonden door S.G.A. Doorenbos in 1952 in Den Haag. De Malus 'Liset' groeit niet groter dan een meter of 6, en wordt eveneens zo breed.

De boom heeft een ronde kroonvorm met een halfopen kroonstructuur. De gladde bast is donkerbruin van kleur. Het eironde en ovale blad loopt roodviolet uit, en verkleurd gaandeweg in de zomer naar violetgroen, en in de herfst naar roodbruin. In april en mei staat de boom in opvallende bloei met paarsroze kleurige bloemen. In de herfst groeien er opvallende kleine bruine/paarse sierappeltjes aan de boom. 

Bij voorkeur staat de boom in een vochtige bodem, en op een zonnige standplaats. Groeit het best in een löss, zavel, lichte klei, zand of lemige grond. Verdraagt wind, vorst en matige bestrating. Ook is de boom een drachtboom voor bijen en een voedselboom voor vogels, wat weer bijdraagt aan de biodiversiteit.

Wordt gekweekt als hoogstam boom en kom je veel tegen in parken, groenstroken en in tuinen. Vanwege zijn mooie voorjaars en najaar kleuren heeft de Malus 'Liset' een hoge sierwaarde, en is het een aanwinst voor in de tuin. Tevens doe je de bijen en de vogels een plezier met het planten van deze mooie Sierappel!

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie: