Sierappel Volwassen - Malus 'Profusion'

Beschikbaarheid: Op voorraad

De Sierappel - Malus 'Profusion' is een kleine boom met een ronde, en op later leeftijd eivormige,  kroonvorm. Uit de dieprode bloemknoppen ontluiken opvallende paarsrode bloemen. De vruchten zijn kleine sierappels met een purper en later bloedrode kleur. 

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€795.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 300-400 cm
Breedte (cm) 225-250
Stamomvang (cm) 30-40
Leeftijd 18 jaar
Bloeikleur Dieprood naar roodviolet
Standplaats Zonnig
Bladkleur Bronskleurig uitlopend naar violetgroen en roodbruin in de herfst.
Bloeitijd Mei
Bladbehoud (winter) Nee
Wintergroen Nee
Bloemkleur Roodviolet
Vrucht Bloedrode sierappels
Planthoogte 5 tot 7 meter
Grondsoort Löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond.
Bodemvochtigheid Vochtige bodem
Toepassingssuggesties Park, groenstrook en tuin.

Meer info

De Sierappel - Malus 'Profusion' is een cultivar van de Malus en afkomstig uit de familie van de Rosaceae. Groeit uit tot een boom niet groter groeiend dan 5 tot 7 meter en 4 tot 5 meter breed.

De kroonvorm is eirond met een halfopen kroonstructuur. De bast is donkerbruin en glad. Het blad loopt bronskleurig uit, en verkleurd naar violetgroen en roodbruin in de herfst. Staat in mei in bloei, met opvallende enkelvoudige bloemen met een roodviolet achtige kleur. De vruchten zijn opvallende donker tot bloedrode sier appeltjes. 

Staat bij voorkeur in een vochtige bodem, en in de zon. Qua grondsoort staat de boom graag in een löss, zavel, lichte klei zand of lemige grond. Verdraagt wind en matige bestrating en is bestand tegen vorst. Ook is de boom een waard/voedselplant voor bijen, vlinders en vogels. 

De boom wordt gekweekt als hoog-, half- en meerstammige boom. Wordt veel toegepast als, park, groenstrook en tuinboom. Vanwege de bijzondere blad, vrucht en bloeikleuren heeft deze Sierappel een zeer hoge sierwaarde.

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie: