Purperkleurige trompetboom - Catalpa x erubescens 'Purpurea'

Beschikbaarheid: Op voorraad

De purperkleurige trompetboom - Catalpa Purpurea is een middelgrote boom met opvallende donker purperrode tot bijna zwarte bladeren. Dit blad loopt laat in het voorjaar uit, en kleurt naar donkergroen in de zomer. De boom bloeit met opvallende grote witte bloemen. Het blad verkleurt vervolgens in de herfst geelbruin om relatief vroeg af te vallen.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€895.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 8-10 meter
Breedte (cm) 250-300
Stamomvang (cm) 40-60
Leeftijd 25 jaar
Bloeikleur Wit
Bloemkleur Wit opstaande pluimen
Bladkleur Roodviolet uitlopend in voorjaar, groen in de zomer en geelbruin in de herfst.
Bloeitijd Juli tot augustus
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht Grote bruin groene ongedoornde peulen
Wintergroen Nee
Standplaats Zon en half zon
Grondsoort Löss, zavel, zware en lichte klei, zand en lemige grond
Bodemvochtigheid Droog en vochtig
Toepassingssuggesties Parken, grote en kleine tuinen en begraafplaatsen
Planthoogte 10 tot 12 meter

Meer info

De purperkleurige trompetboom behoord tot de trompetboomfamilie (Bignoniaceae) en kent zijn oorspong in Engeland rond 1886. De trompetboom kan als boomvorm zo'n 10 tot 15 meter hoog en 6 tot 10 meter breed worden.

Een aanvankelijke halfopen piramidale kroonvorm die later breed eirond wordt. De grijze bast is afbladderend en licht gegroefd. Het blad loopt roodviolet tot bijna zwart uit, verkleurd groen in de zomer en geelbruin in de herfst. Bloeit opvallend in juli tot augustus met witte grote trompetvormige bloemen. De vruchten zijn opvallende grote ongedoornde bruin groene peulen, die tot in de in winter aan de boom blijven hangen. Grove en vlezige penwortels vormen het wortelstelsel. 

Bij voorkeur staat de boom in een droge of vochtige standplaats in de zon of half in de zon. Qua grondsoort heeft de boom weinig eisen want groeit op alle gronden. Wind en bestrating verdraagt de boom minder goed maar de boom kan wel goed tegen vorst en luchtverontreiniging. 

De boom wordt opgekweekt als hoogstam en meerstammige boom en wordt veelal toegepast in parken, tuinen en begraafplaatsen. Ondanks zijn korte periode van blad dragen, is het een boom met een hoge sierwaarde door zijn opvallende verkleuringen, mooie bloei en sierlijke vrucht. Ook is het een drachtboom voor bijen en draagt de boom bij aan biodiversiteit. 

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie: