Amberboom - Liquidambar styracifua

Beschikbaarheid: Op voorraad

De Amberboom - Liquidambar styraciflua, groeit aanvankelijke smal piramidaal en met een doorgaande rechte stam maar op latere leeftijd gaan de takken hangen, zodat de kroon meer eivormig wordt. De amberboom is bekend vanwege de vele spectaculaire herfstverkleuringen, en om de dikke kurklijsten die zicht om de oudere takken vormen.  Deze bormvorm kan ongeveer 15 tot 20 meter hoog groeien.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€1,195.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 6-8 meter
Breedte (cm) 300-400
Stamomvang (cm) 40-60
Leeftijd 25 jaar
Bloeikleur Glanzend groen
Bloemkleur Geelgroen
Bladkleur Groen, verkleurend in de herfst naar geeloranje, oranjerood en roodviolet.
Bloeitijd April/mei
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht Stekelige doosvrucht aan een lange steel.
Wintergroen Nee
Standplaats Zon
Grondsoort Löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond.
Bodemvochtigheid Vochtig, nat
Toepassingssuggesties Straat, laan, plein, park, groenstrook, bakken/containers, tuin, begraafplaats, landschap en windsingel.
Planthoogte 15 tot 20 meter

Meer info

De Amberboom - Liquidambar styraciflua is een boom uit de Altingiaceae familie, en kent zijn oorsprong in het oosten van Noord-Amerika. Sinds 1688 word de boom in Europa aangeplant als sierboom. In zijn natuurlijke omgeving kan de boomvorm uitgroeien tot een indrukwekkende 45 meter, hier in Europa niet groter groeiend dan een meter of 20.

Een eironde en halfopen kroonstructuur vormen de kroon van de Amberboom. De bast is grijs en gegroefd. Het handvormige blad loopt groen uit, en heeft vele spectaculaire herfstverkleuringen. Bij een wat drogere bodem, geel oranje tot oranjerood en een meer vochtige standplaats oranjerood tot roodviolet. De boom staat in april tot mei in onopvallende bloei met geelgroene enkelvoudige aren. Vruchten zijn de kleine bruine doosvruchten die wel tot in de wintermaanden aan de boom kunnen blijven hangen. 

Bij voorkeur staat de amberboom op een vochtige standplaats en in de zon. Qua grondsoort heeft de amberboom het liefst: löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond. De amberboom verdraagt matige wind, strooizout, droogte, hitte, bestrating en kortstondige overstroming. 

Als hoogstam, beveerd en meerstammige  boom word de Amberboom gekweekt. Ook zijn er vele vormen mogelijk te denken aan de dak-, vaas-,lei- en leischermvorm. Omdat het een boom is die zo divers word gekweekt en gevormd kom je hem op veel plekken tegen zoals straten, lanen, pleinen, parken, groenstroken, bakken/containers, tuinen, landschappen, begraafplaatsen en windsingels. Vanwege zijn bijzondere herfstverkleuringen heeft de amberboom een hoge sierwaarde, en is het een spectaculaire aanwinst voor in uw tuin.

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie: