Wintergroene eik - Quercus turneri 'Pseudoturneri'

GBD - 100175

Beschikbaarheid: Op voorraad

De wintergroene eik - Quercus turneri 'Pseudoturneri' is een halfwintergroene boom met een brede piramidale kroonvorm. Deze eik heeft een breed spreidende groeiwijze. Na de winter, als het nieuwe blad aan de boom verschijnt, ontdoet de boom zich van het wintergroene blad. Wanneer de boom in mei in bloeit staat, bloeit hij met opvallende zilvergrijze hangende katjes. 

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€1,725.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 500-550 cm
Breedte (cm) 300-400
Stamomvang (cm) 50-60
Leeftijd 25 jaar
Bloeikleur Zilvergrijs
Bloemkleur Zilvergrijs
Bladkleur Donkergroen
Bloeitijd Mei
Bladbehoud (winter) Ja
Vrucht Bruine eikel
Standplaats Zon, halfzon
Grondsoort Lichte klei. zand en lemige grond
Bodemvochtigheid Vochtig
Toepassingssuggesties Straat, plein, park, groenstrook, tuin, begraafplaats
Planthoogte 6 tot 10 meter

Meer info

De wintergroene eik - Quercus turneri 'pseudoturneri' is een cultivar van de steeneik en de zomereik en behoort tot het geslacht van de beukenfamilie. De boom kent zijn oorsprong in Engeland omstreeks 1880. De eik kan zo'n 10 meter hoog en 8 meter breed worden. 

De kroonvorm is breed piramidaal met een gesloten kroonstructuur. De bast is grijsbruin en gegroefd. Het ovale leerachtige donkergroene blad verdord in de winter, maar blijft hangen tot het nieuwe blad in het voorjaar weer uitloopt. In mei staat de eik in bloei met opvallende, hangende zilvergrijze katjes. Bruine eikels groeien aan de boom in het najaar. 

Bij voorkeur staat de eik op een zonnige of half zonnige en standplaats. Het liefst in een vochtige klei, zand of lemige bodem. De eik verdraagt matige wind, bestrating, strooizout en luchtverontreiniging. 

Gekweekt wordt de eik als hoogstam, meerstam en beveerde boom. Veelal toegepast als straat-,plein-,park- en tuinboom. Een kruising tussen twee mooie eiken die heeft geleid tot een bijzondere (half) wintergroene eik.

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie: