Kastanjebladige eik - Quercus castaneifolia 'Green spire'

GBD - 100174

Beschikbaarheid: Op voorraad

De kastanje bladige eik of Iraanse Eik - Quercus Castaneifolia 'green spire' is een snel groeiende boom met een ovale kroonvorm. De boom kan uiteindelijk 30 meter hoog worden. Opvallende goudkleurige katjes hangen in mei aan de boom als bloemen. Het is een voedselrijke boom voor bijen, vlinders, vogels en kleine zoogdieren.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€1,875.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 500-600 cm
Breedte (cm) 250-300
Stamomvang (cm) 50-60
Leeftijd 25 jaar
Bloeikleur Geel tot roomkleurig
Bloemkleur Geel tot roomkleurig
Bladkleur Groen
Bloeitijd Mei
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht Bruine eikel
Wintergroen Nee
Standplaats Zon en half zon
Grondsoort Löss, zavel, lichte klei en lemige grond
Bodemvochtigheid Vochtig
Toepassingssuggesties Laan, park, tuin, kust, en begraafplaats.
Planthoogte 25-30 meter

Meer info

De kastanje bladige eik - Quercus castaneifolia 'greenspire' is een boom uit de beukenfamilie en een cultivar van de Quercus castaneifolia. De Quercus castaneifolia komt van nature uit het Kaukasus gebergte in Iran. De cultivar 'greenspire' vind zijn oorsprong in 1846 in Engeland. Uiteindelijk kan de eik zo'n 20 hoog, en 8 meter breed worden.

Een zuilvormige kroonvorm, met een gesloten kroonstructuur zijn bekende eigenschappen van de eik. Met een grijsbruine en gegroefde bast is hij zeer herkenbaar. Het lancetvormige, glanzende blad loopt bronskleurig uit, om te verkleuren naar groen in de zomer en verkleurd geel en bronsrood in de herfst. Goudgele, hangende katjes verschijnen in de bloeitijd in mei aan de boom. De vrucht is een bruine eikel die de eik op ongeveer 15 jarige leeftijd begint te dragen.

Op een zonnige of half zonnige standplaats en vochtige bodem staat de eik het liefst. Grondsoorten waarop de eik het beste groeit zijn löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond. De eik verdraagt (zee)wind, strooizout, droogte, luchtverontreiniging en matige verharding. Voor bijen, vlinders, vogels en kleine zoogdieren is de eik een waard- en voedselboom.

Als hoogstam en meerstammige boom word de eik veelal gekweekt. De eik wordt veel geplant langs lanen, op pleinen en in tuinen. 

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie: