Meerstammige Vaantjesboom - Davidia involcrata

GBD - 100173

Beschikbaarheid: Op voorraad

De vaantjesboom of zakdoekenboom - Davidia involucrata is een boom bekend om zijn opvallende schutbladeren die de bloemen omhulzen die sterk aan zakdoekjes doen denken. Door zijn spectaculaire herfstkleuren en eerder genoemde opvallende schutbladeren een zeer opvallende verschijning met een hoge sierwaarde. De boom draagt nootachtige vruchten die lang gesteeld zijn en alleen hangen.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€1,625.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Leeftijd 15 jaar
Vruchtdragend Opvallend grote geelbruine steenvruchten
Behoud het blad in de winter Nee
Lichtbehoefte Zon en half zon
Bodemvochtigheid Vochtig

Meer info

De vaantjesboom is een geslacht uit de loofbomen. Van nature voorkomend in China waar hij tot 20 meter hoog kan worden. In Nederland als hoogstam niet hoger groeiend dan 12 tot 15 meter en 10 meter breed . In struikvorm zal deze boom een meter of 6 tot 8 hoog groeien.

De kroonvorm is breed eirond met een halfopen kroonstructuur. De afbladderende bast is bruin van kleur. Het hartvormige getande blad loopt bronskleurig uit, verkleurt vervolgens groen en heeft een goudgele, oranjerode en violet achtige herfstkleur. Opvallende grote steenvruchten die geelbruin van kleur zijn draagt de vaantjesboom na de bloeiperiode van mei tot juni. De vlezige grove wortels vormen een matig vertakt maar diepgaand wortelstelsel. 

Een zonnige of half zonnige en vochtige standplaats is aangenaam voor de vaantjesboom. In löss, klei en lemige gronden wortelt de vaantjesboom het best. Verdraagt wind, luchtverontreiniging maar geen verharding. De vaantjesboom is een drachtboom voor bijen, en een waardboom voor vlinders. 

De vaantjesboom wordt gekweekt als hoogstam, meerstam en solitaire heester. Wordt veelal toegepast in parken, groenstroken, (dak)tuinen, begraafplaatsen en kustgebieden. 

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!