Bol es volwassen - Fraxinus ornus 'mecsek'

Beschikbaarheid: Op voorraad

De bol es - Fraxinus ornus 'mecsek' is een opvallende middelgrote boom met een mooie ronde kroonvorm. In mei en juni staat de boom rijkelijk in bloei met witte grote bloemen. Omdat de bol es verharding goed verdraagt, kom je hem veel tegen in stedelijke gebieden op pleinen, langs straten en in parken. Ook een geliefde sierboom voor in de tuin.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€695.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 400-500 cm
Breedte (cm) 300-400
Stamomvang (cm) 30 tot 60
Leeftijd 15 jaar
Bloeikleur Wit
Standplaats Zon, halfzon
Bladkleur Heldergroen
Bloeitijd Mei/juni
Bladbehoud (winter) Nee
Wintergroen Nee
Bloemkleur Wit
Vrucht Zelden vruchtdragend, indien vrucht bruine gevleugeld
Planthoogte 6 meter
Grondsoort Zavel, klei, zand en lemige grond
Bodemvochtigheid Zeer droog tot droog
Toepassingssuggesties Straat, laan, park, tuin, kustgebied

Meer info

De pluim es - Fraxinus Ornus is een boom uit de olijffamilie en komt in nature voor in Zuid-, Zuidoost- en Midden-Europa. De bol es - Fraxinus ornus 'mescek' is een selectie van de Fraxinus ornus en is gevonden in het Meczekgebergte in Hongarije. De boom kan zo'n 6 meter hoog, en 3 tot 4 meter breed worden. 

De kroonopbouw is rond met een halfopen kroonstructuur. De gladde grijsbruine bast verkleurt later donker naar grijszwart. Het blad loopt donkergroen uit en verkleurt in de herfst naar goudgeel/violet. De geurende witte bloemen volgen in mei-juni na de bladontwikkeling. Vruchten draagt de bol es zelden, mocht hij ze dragen dan zijn het gevleugelde bruine vruchten.  

Op een zonnige of half zonnige droge standplaats staat de bol es het liefst, evenals een zavel, klei zand of lemige grond. De bol es verdraagt (zee)wind, verharding, strooizout, droogte en luchtverontreiniging. Ook is de bol es ongevoelig voor essentaksterfte.

De bol es word opgekweekt als hoogstam- en halfstamboom en heeft een hoge sierwaarde door zijn ronde kroonvorm. 

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord! 

30 Andere producten in dezelfde categorie: