Struik gele Kornoelje - Cornus mas

GBD - 100171

Beschikbaarheid: Op voorraad

De Gele Kornoelje - Cornus mas, is een langzaam groeiende boom die even hoog als breed groeit en word niet hoger en breder dan 6 meter. Opvallend is de gele bloei in de winter, ruim voor het blad aan de boom verschijnt. De bes-achtige vruchten zijn eetbaar en hebben en licht zure smaak. Hier kan sap, marmelade en wijn van gemaakt worden. Spectaculaire roodviolet achtige herfstkleur.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€395.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Leeftijd 15 jaar
Vruchtdragend Rode besjes
Behoud het blad in de winter Nee
Lichtbehoefte Zon en halfzon
Bodemvochtigheid Droge tot vochtige bodem

Meer info

De gele Kornoelje is een boom uit de kornoeljefamilie. Het is een inheemse boom uit grote delen van Midden- en Zuid-Europa. Normaliter niet groter groeiend dan een meter of 4 tot 6. 

De kroonvorm is afgeplat en rond, met een gesloten kroonstructuur. De bast is oranje/bruin en bladdert af. Al voor de uitloop van het ovale, glanzend en groene blad, verschijnen in de wintermaanden de gele opvallende bloemen. In de herfst verkleurd het blad naar een mooie roodviolet achtige kleur. Het sterk vertakte en compacte wortelstelsel is diepgaand.

Bij voorkeur staat de gele kornoelje op een zonnige of half zonnige standplaats. Zowel als op een droge of vochtige bodem kan de gele kornoelje geplant worden. Löss, zavel, lichte klei en lemige grond, dat zijn de grondsoorten waar de gele kornoelje zich het liefst op bevind. De gele kornoelje is goed bestand tegen droogte, luchtverontreiniging, hitte en wind maar bestrating wat minder. 

Op vele manieren word deze boom gekweekt te denken aan de vormboom (bijenkorf, cilinder, zuil, leischerm, haag en berceau), hoogstam boom, beveerde boom, meerstammige boom en als fruitboom. Doordat de gele kornoelje zo veelzijdig is, tref je hem op vele plekken aan zoals in parken, groenstroken, boombakken / containers, daktuinen, grote tuinen, kleine tuinen, patiotuinen, begraafplaatsen, windsingels en boomgaarden.

Door zijn vruchten is het een voedselboom voor vlinders, bijen, kleine zoogdieren, bijen en mensen. Naast zijn opvallend vroege bloei in de winter en zijn spectaculaire herfstverkleuring dus nog een rede dat deze boom een absolute meerwaarde heeft voor iedere tuin.

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!