Meidoorn struik - Cratagus monogyna 'Stricta'

GBD - 100170

Beschikbaarheid: Op voorraad

De Meidoorn - Crataegus monogyna stricta is een zuilvormige boom. De takken van de meidoorn gaan op latere leeftijd iets uithangen. Het blad loopt donkergroen uit in het voorjaar en kleurt geel in de herfst. In mei bloeit de boom uitbundig met witte aangenaam ruikende bloempjes. Vanwege zijn smalle groeiwijze is deze boom uitermate geschikt voor (smalle) straten en (kleine) tuinen.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€1,295.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 500-600 cm
Breedte (cm) 250
Leeftijd 20 jaar
Bloeikleur Wit
Bloemkleur Wit
Bladkleur Heldergroen
Bloeitijd Mei/juni
Vrucht Kleine, rode, onopvallende besjes.
Wintergroen Nee
Standplaats Zon, half zon
Grondsoort Löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond
Bodemvochtigheid Droog tot vochtig.
Toepassingssuggesties Straat, laan, park, groenstrook, grote en kleine tuin
Planthoogte 8 tot 10 meter

Meer info

De Meidoorn is een geslacht uit de rozenfamilie. Het geslacht waar de meidoorn onder valt word ook wel steendoorn of haagdoorn genoemd. Dit geslacht komt van nature voor in Europa, Noord-Amerika, Azië en Noord-Afrika. De meidoorn is een inheems soort uit de Benelux. Hij word uiteindelijk zo'n tien meter hoog, en 2 tot 3 meter breed.

De kroon opbouw is zuilvormig en smal ovaal met een halfopen kroonstructuur. Een grijsbruine, licht gegroefde en afbladderende bast is een van de kenmerken van de boom. Het eironde en ingesneden blad is heldergroen en heeft een mooie gele herfstverkleuring. Kleine, witte en geurende bloemetjes draagt de meidoorn van mei tot juni. In de herfst draagt de meidoorn onopvallende, kleine en rode besjes als vrucht. Voor bijen en vlinders is de meidoorn een heuse voedselboom.

In een zonnige of half zonnige standplaats staat de meidoorn het liefst. In een droge of vochtige bodem kan de meidoorn geplant worden. Qua grondsoort heeft de meidoorn weinig eisen, want in alle grondsoorten kan hij geplant worden. De meidoorn is bestand tegen matige wind, bestrating, hitte en vorst. 

Op veel verschillende manieren word de meidoorn opgekweekt, zoals de hoogstam-, meerstammig- en beveerde boom. Wordt veel toegepast in straten, lanen, parken, groenstroken en in grote en/of kleine tuinen. Samengevat is de meidoorn een mooie bloeiende boom die ook zeer goed past in de wat kleinere tuin.

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie: